Kasa suomalaispelaajia oli sunnuntaiyönä NHL:ssä isojen asioiden äärellä, niin kaukalossa Nashville Predatorsin ja Carolina Hurricanesin välisessä matsissa kuin toisaallakin. Kun ensiksi mainittu voitti 3-1 Mikael Granlundin (0+2), Erik Haulan (1+0) ja Juuse Saroksen (21/22) johdolla Teuvo Teräväisen, Sebastian Ahon ja Jani Hakanpään lauman, sinetöityivät samalla kohtaloaan jännittäneen Dallas Starsin jatkokuviot.

Viime syksynä Stanley Cupin finaaleissa pelannut tähtipaitainen lauma ei tule yltämään pudotuspeleihin. Kasa sinivalkoisia, eli Miro Heiskanen, Esa Lindell, Sami Vatanen, Roope Hintz ja Joel Kiviranta jäävät runkosarjaan katkerasti. Samalla voitaneen kysyä, että tuliko Starsista läjä – tai edes osa – suomalaisia Latvian MM-kisoihin? Aika näyttää?

Sunnuntaiyönä Predsin sankarit olivat nimenomaan suomalaiset, jotka nousivat ratkaisurooliin Saroksen ollessa kakkos- ja Granlundin kolmospalkittu. Aho ja Teräväinen puolestaan ottivat tehotilastoihinsa karmean lukeman -3.

Predsin ja Starsin välinen ero keskisessä divisioonassa on neljä pinnaa, ja pelejä ensiksi mainitulla on jäljellä yksi ja Dallasilla kaksi. Mahdollisissa tasapisteissäkin etu on kuitenkin Nashvillella.

LUE NHL:N SUNNUNTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Jarmo Kekäläisen, John Tortorellan, Patrik Laineen ja kumppanien kauhistuttava kausi päätökseen – suomalaishyökkääjä pohjilla NHL:n tehotilastossa