NHL:ssä nähdään tulevana kesänä monen vuoden tauon jälkeen laajennusdraft Seattle Krakenin liittyessä liigaan ensi kaudeksi.

Spekulaatiot muiden joukkueiden suojaamatta jäävistä pelaajista käy parhaillaan kuumana. Yksi todennäköisesti Krakenin saataville päätyvä nimimies on Ottawa Senatorsiin kuluvaksi kaudeksi kaupattu kaksinkertainen Stanley Cup -mestarivahti Matt Murray.

6,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa kevääseen 2024 asti nauttiva 26-vuotias kanadalainen on flopannut tällä kaudella pahemman kerran. Miehen tilastot 27 ottelussa ovat surkeat 3,38 ja 89,0%.

– Senators voi suojata laajennusdraftissa vain yhden kolmikosta Murray, Joey Daccord ja Filip Gustavsson. Murrayta ei tulla suojaamaan, koska todennäköisyys sille, että Seattle ottaisi riskin ja nappaisi heikon kauden pelanneen ja loukkaantumisherkän, sopimuksestaan yhä 21 miljoonaa dollaria tienaavan maalivahdin on häviävän pieni, kirjoittaa Ottawa Sun.

Suomalaispelaajista Krakeniin on tyrkyllä mm. Montreal Canadiensin Joel Armia. Lue lisää Armian mahdollisesta Kraken-siirrosta täältä.