NHL-seura Anaheim Ducksissa puhalsivat tällä kaudella uudet tuulet, kun useat seuran viime vuosien kärkivarauksista debytoivat joukkueen riveissä.

Yksi Ducksin uudelleenrakennuksen pelinappuloiksi joutuvista pelimiehistä saattaa hyvinkin olla seuralegenda ja kapteeni Ryan Getzlaf, jonka 8,25 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutui tähän kauteen.

36-vuotiaalle konkarisentterille saattaa yhä löytyä paikka mentorin paikka sekä rooli alemmissa ketjuissa, joskin GM Bob Murray muistuttaa sen vaativan isoegoiselta ex-supertähdeltä sopeutumista. Hyökkääjän vuosipalkka putoaisi sekin uuden sopimuksen myötä murto-osaan entisestä.

– Getzlaf on siinä vaiheessa uraansa, jossa hänen on pakko ottaa askel taaksepäin ja katsoa, mikä on parhaaksi hänen perheelleen ja minkä roolin joukkueessa hän näkee sopivan itselleen. Olemme keskustelleet paljon, ja keskustelut jatkuvat yhä, Murray kommentoi medialle seuralegendan asemaa.

Getzlaf ei enää tällä kaudella lukeutunut Ducksin kantaviin voimiin, joihin mies on kuulunut käytännössä koko vuonna 2005 alkaneen NHL-uransa ajan. Isokokoinen kanukki iski 48 runkosarjapelissä vain viisi maalia ja yhteensä 17 tehopistettä.

Kokeeko Getzlaf pitkäaikaisen tutkaparinsa Corey Perryn kohtalon kesällä, jää nähtäväksi.