Helsingin Jokerit ilmoitti nettilähetyksessään uusista pelaajahankinnoistaan. Joukkueeseen liittyvät maalivahti Janne Juvonen, keskushyökkääjä Hannes Björninen, laitahyökkääjä Teemu Turunen, puolustaja Petteri Lindbohm ja puolustaja Philip Holm.

Leksandissa Juvonen voitti eniten pelejä SHL:ssä pelanneista maalivahdeista viime kaudella. Juvonen on mukana Leijonien MM-leiriryhmässä. Viisikymmentä peliä runkosarjassa pelannut suomalaisvahti voitti otteluista 29 torjuntaprosentin ollessa 91,6.

– Juvonen on erittäin hyvin liikkuva ja nopeasti reagoiva maalivahti, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen kommentoi lähetyksessä maalivahtihankintaa.

Jokerit teki Björnisen kanssa kahden vuoden sopimuksen. Entinen Pelicans-hyökkääjä kuuluu myös Leijonien MM-leiriryhmään. Liigan parhaan aloittajan aloitusprosentti oli viime kaudella 62. Liigan pistepörssissä hän oli kuudes.

– Yritän tuoda omat vahvuudet esiin. Olen kuullut Jokereista pelkkää hyvää. Täällä pelaaja voi keskittyä pelkästään pelaamiseen, muut asiat hoidetaan hyvin, Björninen sanoo lähetyksessä.

Laitahyökkääjä, 25-vuotias Jokeri-kasvatti Turunen siirtyy HC Davosista Jokereihin. Viime kaudella Sveitsissä 23 pistettä tehnyt laituri on Suomen mestari Hämeenlinnan Pallokerhosta. Myös Turunen kuuluu Leijonien MM-leiriryhmään.

Turusen sopimus on vuoden mittainen.

– Hän on rohkea pelaaja, joka uskaltaa haastaa. Hän osaa myös tehdä maaleja, kommentoi Jokereiden GM Jari Kurri Turusen hankintaa seuran lähetyksessä.

– Uskon, että tulee olemaan todella upeaa päästä pelaamaan omien fanien edessä, Turunen sanoo.

Lindbohm siirtyy myös Sveitsistä Jokereihin. EHC Biel-Bienne tarjosi Lindbohmille viime kaudella ison roolin. Puolustaja kiitti tekemällä 14 tehopistettä.

Kevään 2019 maailmanmestari pelasi Jokereissa viimeksi seitsemän vuotta sitten. Meriittilistalta löytyy myös 40 ottelua NHL:stä.

– Petteri on ollut kiikareissamme jo pidemmän aikaa, kommentoi Vuorinen puolustajan paluuta.

Holm pelasi viime kaudella Metallurg Magnitogorskissa. Ruotsalaispuolustaja on vuoden 2017 maailmanmestari ja kuuluu myös Ruotsin MM-leiriryhmään. Holm kantoi isoa vastuuta joukkueensa pudotuspelikeväänä. Pelejä pudotuspeleissä kertyi viime kaudella 12 ja tehopisteitä seitsemän.

– Tämä tuntuu hyvältä ja hauskalta haasteelta, Holm sanoi seuran haastattelussa.