Jokerit teki tukun huippuhankintoja – kaikki uusista pelaajista kuuluvat myös tämän kauden MM-leiriryhmiin

© Kuva: AK Bars

Helsingin Jokerit ilmoitti nettilähetyksessään uusista pelaajahankinnoistaan. Joukkueeseen liittyvät maalivahti Janne Juvonen, keskushyökkääjä Hannes Björninen, laitahyökkääjä Teemu Turunen, puolustaja Petteri Lindbohm ja puolustaja Philip Holm.

Leksandissa Juvonen voitti eniten pelejä SHL:ssä pelanneista maalivahdeista viime kaudella. Juvonen on mukana Leijonien MM-leiriryhmässä. Viisikymmentä peliä runkosarjassa pelannut suomalaisvahti voitti otteluista 29 torjuntaprosentin ollessa 91,6.

– Juvonen on erittäin hyvin liikkuva ja nopeasti reagoiva maalivahti, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen kommentoi lähetyksessä maalivahtihankintaa.

Jokerit teki Björnisen kanssa kahden vuoden sopimuksen. Entinen Pelicans-hyökkääjä kuuluu myös Leijonien MM-leiriryhmään. Liigan parhaan aloittajan aloitusprosentti oli viime kaudella 62. Liigan pistepörssissä hän oli kuudes.

– Yritän tuoda omat vahvuudet esiin. Olen kuullut Jokereista pelkkää hyvää. Täällä pelaaja voi keskittyä pelkästään pelaamiseen, muut asiat hoidetaan hyvin, Björninen sanoo lähetyksessä.

Laitahyökkääjä, 25-vuotias Jokeri-kasvatti Turunen siirtyy HC Davosista Jokereihin. Viime kaudella Sveitsissä 23 pistettä tehnyt laituri on Suomen mestari Hämeenlinnan Pallokerhosta. Myös Turunen kuuluu Leijonien MM-leiriryhmään.

Turusen sopimus on vuoden mittainen.

– Hän on rohkea pelaaja, joka uskaltaa haastaa. Hän osaa myös tehdä maaleja, kommentoi Jokereiden GM Jari Kurri Turusen hankintaa seuran lähetyksessä.

– Uskon, että tulee olemaan todella upeaa päästä pelaamaan omien fanien edessä, Turunen sanoo.

Lindbohm siirtyy myös Sveitsistä Jokereihin. EHC Biel-Bienne tarjosi Lindbohmille viime kaudella ison roolin. Puolustaja kiitti tekemällä 14 tehopistettä.

Kevään 2019 maailmanmestari pelasi Jokereissa viimeksi seitsemän vuotta sitten. Meriittilistalta löytyy myös 40 ottelua NHL:stä.

– Petteri on ollut kiikareissamme jo pidemmän aikaa, kommentoi Vuorinen puolustajan paluuta.

Holm pelasi viime kaudella Metallurg Magnitogorskissa. Ruotsalaispuolustaja on vuoden 2017 maailmanmestari ja kuuluu myös Ruotsin MM-leiriryhmään. Holm kantoi isoa vastuuta joukkueensa pudotuspelikeväänä. Pelejä pudotuspeleissä kertyi viime kaudella 12 ja tehopisteitä seitsemän.

– Tämä tuntuu hyvältä ja hauskalta haasteelta, Holm sanoi seuran haastattelussa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!