Entinen Liiga-vahti etenee urallaan – siirtyy Slovakiasta Tshekin pääsarjaan

© Kuva: Juha Tamminen

KalPan, Ilveksen ja Ässien riveissä Liiga-peleissä torjunut Henri Kiviaho on löytänyt itselleen uuden työpaikan. Kotimaassa lievään alamäkeen painunut ura sai uutta pontta slaavilaisella maaliperällä, kun hän Slovakian pääsarjassa vietetyn kauden jälkeen sai ensi kaudeksi työpaikan Tshekistä.

Tipsport Extraligasta joukkueeksi valikoitui HK Hradec Kralove. Seurassa on ollut edellisen kerran suomalainen kaudella 2017-18, kun Henri Tuominen pääsi sarjatasoa alempaa lainalle maan pääsarjaan viiden ottelun ajaksi.

Kiviaho lähti Slovakian HC Nove Zamkyyn IPK:sta, jossa kausi ei tilastojen valossa mennyt aivan viimeisen päälle. Ensimmäinen ulkomaanreissu Euroopan sisällä meni mallikkaasti, kun kiekot osuivat varusteisiin 91.5 prosentin varmuudella ja joukkue eteni pudotuspeleissä toiselle kierrokselle.

27-vuotiaan maalivahdin ensimmäinen palkanmaksaja ulkomailla oli Dallas Stars, joka teki viidennen kierroksen varaukselleen tulokassopimuksen vuonna 2014. Kiviaho ei Pohjois-Amerikassa ECHL:ää ylemmäs yltänyt ja pelasi yhden vuoden NHL-sopimuksestaan Suomessa.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.