Perjantain vastaisen yön ottelu Florida Panthersia vastaan oli Carolina Hurricanesin suomalaisvirtuoosi Sebastian Aholle nappisuoritus. Ensinnäkin Canes voitti pelin 4-2, ja maaleista hyökkääjä nakutti kaksi – ne kummatkin syntyivät alivoimalla!

Aho ja Martin Necas iskivät kauniin alivoimaniitin kahdella nollaa vastaan.

– Se oli tavallaan yllättävää. Ei sellasia usein tehdä, suomalainen hymähti Carolinan kotisivuilla.

Tuo osuma syntyi toisen erän lopulla lukemat muuttuessa 1-3:een, päätöserässä raumalaislähtöinen peluri nakutti pikkumustan tyhjään rysään ja siis alivoimalla. Suomalainen kirjoitti samalla historiaa.

Ahosta tuli vasta kuudes pelaaja Canesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa, joka on pystynyt latomaan kaksi alivoimamaalia yhteen peliin. NHL:n ottelukohtainen alivoimamaaliennätys on kolme rysää. Siihen pystyi Theo Fleury maaliskuussa 1991.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho became the sixth player in @Canes / Whalers history to score two shorthanded goals in a single contest – the NHL record is three, set by Theo Fleury on March 9, 1991.

#NHLStats: bit.ly/3azsBY7

– Jokainen matsi on iso, samat pisteet ne ovat aina. Sarjataulukko on tiukka, joten voitto oli iso, tällä kaudella 45 pelissä tehot 20+23=43 (+11) niitannut, ja suomalaispörssin kolmosena keikkuva Aho summasi.