Onko tässä NHL:n lähihistorian katastrofaalisin GM? Heitti kanadalaisen kiekkolegendan siirtolistalle

© Kuva: Getty Images

NHL-historian surkeimmasta GM:stä puhuttaessa esiin usein nousee Peter Chiarellin nimi. Hän teki useita surkeita ratkaisuja Edmonton Oilersin peräsimessä. Tässä artikkelissa nostamme esiin kovan kilpailijan.

Nykyinen NHL-asiantuntija Craig Button oli Calgary Flamesin johdossa vuodet  2001-03. Kolmen kauden aikana Calgary ei päässyt kertaakaan pudotuspeleihin.

Jälkikäteen tarkasteltuna Button teki useita kyseenalaisia peliliikkeitä. Karmaisevin ratkaisu oli, kun hän nakkasi Martin St. Louis’n siirtolistalle. Tampa Bay Lightning poimi hyökkääjän ilmaiseksi ja samalla kaudella hän tykitti 40 tehopistettä. Muutamassa vuodessa hänestä kasvoi yksi aikakautensa tehokkaimmista pelaajista.

Viimeisellä kaudellaan Button kauppasi sentteri Marc Savardin Atlanta Trashersiin. Savard paukutti seuraavat viisi kautta pinnoja yli piste per peli -tahdilla. Vastineeksi Calgary sai Ruslan Zainullinin. Hän ei pelannut koko urallaan ainuttakaan peliä NHL:ssä.

Button vaihtoi myös lupaavan maalivahtinsa, Jean-Sebastian Gigueren, Anaheim Ducksiin. Vaihdossa hän sai kakkoskierroksen varausvuoron. Hän teki tämän siksi, että voisi suojata maalivahti Fred Braithwaten laajennusdraftissa.

Lopulta Giguere torjui Anaheimin Stanley Cup -mestariksi. Braithwate päätyi Saksan pääsarjaan muutaman NHL- ja AHL-vuoden jälkeen.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.