Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue sai MM-kisoihin vahvan alun kukistamalla Venäjän voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4-3.

Pikkuleijonat oli kolmanteen erään lähdettäessä 1-3-tappioasemassa, kun Suomen ainokaisesta oli vastannut Samu Salminen. Kovan kirin myötä joukkue nousi kuitenkin lopulta rinnalle ja ohi.

Suomen maaleista vastasivat kolmannessa erässä Ville Koivunen ja Samu Tuomaala. Rankkareissa voittomaalin iski puolestaan Verner Miettinen.

Suomi sai ottelun lopussa myös huonoja uutisia, kun huippulupaava Oliver Kapanen loukkaantui pelottavasti. Hyökkääjä vietiin paareilla ulos kaukalosta, eikä hänen tilanteestaan ole toistaiseksi tarkempia tietoja.

Pikkuleijonien osalta turnaus jatkuu Suomen aikaa torstaina kello 04.00, kun vastaan asettuu Tshekki.