Suomen alle 18-vuotiaiden MM-turnaus varhain torstaina komealla tavalla, kun Tshekki kaatui trillerissä maalein 6-5.

Tiukassa kamppailussa Pikkuleijonat ajautui heti avauserän alussa kahden maalin takaa-ajoasemaan, mutta erätauolle lähdettiin 1-2-lukemista Ville Koivusen onnistuttua maalinteossa.

Toisessa erässä Suomi oli puolestaan vahvempi, kun Miko Matikka ja Aleksi Heimosalmi onnistuivat maalinteossa. Myös Tshekki osui kertaalleen, joten päätöserään lähdettiin 3-3-lukemista.

Kolmas erä ei sen sijaan alkanut Pikkuleijonien osalta mitenkään loistavasti, kun Tshekki karkasi nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen Suomi sai kuitenkin pikkuhiljaa kirivaihteen päälle ja Samu Tuomaala ja Koivunen toivat ylivoimaosumilla joukkueen tasoihin.

Lopulta Pikkuleijonat juhli myös voittoa, kun Tuomaala tykitti päätöserän lopulla ylivoimalla todella upean voittomaalin (katso voittomaali täältä).

Suomen osalta turnaus jatkuu seuraavaksi lauantaina kello 04.00, kun vastaan asettuu Saksa.