Mitä näyttöjä! NHL-paikkaa yhä vain havitteleva suomalaishyökkääjä hirmuvireessä rapakon takana – verkot heiluneet upeaan tahtiin

© Kuva: Getty Images

Helsingistä lähtöisin oleva Tampa Bay Lightningin juhannuksen 2016 seitsemännen kierroksen 206. varaus Otto Somppi on päässyt AHL:ssä lähiaikoina tolkuttoman kovaan vireeseen.

Pelicansin liigajoukkueessa alkukaudesta yhdeksässä ottelussa tehot 1+2=3 summannut Somppi on latonut farmiliigan 21 koitoksessa kasaan nyt tehot 8+10=18, mutta vieläkin kovempi tilasto on kahden edellisen pelin saldo: 4+2=6!

Somppi nakutti Syracuse Crunchin paidassa Wilkes-Barre/Scrantonia ja viime yön 6-2-voitossa Utica Cometsia vastaan ottelukohtaisesti tehot 2+2=4 ja 2+0=2. Näiden matsien ottelukohtaiset plusmiinussaldot olivat +4 ja +2. Kaiken kukkuraksi 18 pinnaa on pelurin yhden kauden jaettu piste-ennätys – se meni rikki 21 pelissä, kun aiemmin 18 tehoa syntyi 45 ottelussa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin kauden tehotilaasto +15 on koko AHL:n seitsemänneksi paras ja hyökkääjien viidenneksi paras. 23-vuotias Tampan varaus ei ole pelannut vielä koskaan NHL:ssä, mutta nyt näytöt ovat taalaliigaan päin valtavan lupaavat.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Maali, syöttö, kova niitti, nousu kakkostähdeksi… Jesse Puljujärveltä maaginen peli NHL:ssä

Huhtikuun tolkuton vire jatkuu – ja takana lukuisia nimimiehiä! Ykköstähti Roope Hintz koko NHL:n kuumimpia pistenikkareita

Viimeiseksi pudonneen Columbuksen tappioputki nyt kauden pisin – Patrik Laineelta paloi käpy, sai ison rangaistuksen