NHL:n nettisivuilta käy selväksi, että Detroit Red Wingsille kuluvalla sesongilla vain yhdeksässä pelissä hyvät tehot 5+2=7 (0) viimeistelleen Tyler Bertuzzin kausi on paketissa ylävartalovamman takia lopullisesti. Joukkueen luotsi Jeff Blashill kertoi, että pelaajan vamma vaatii leikkauksen.

– ”Bertin” ykkösprioriteetti on tällä hetkellä hänen itsensä terveeksi saaminen ensi kauden alkuun. Tiedän, että hän tekee töitä lääkäriemme kanssa päästäkseen tähän tavoitteeseen.

MM-hopeamitalistin kausi on ollut täynnä erilaista draamaa, eikä sesongin loppuminen välttämättä ole mikään jättipaukku. Hän nimittäin on pelannut edellisen kerran tammikuun lopussa.

Lisäksi pelaaja sai vain kauden mittaisen ja 3,5 miljoonan dollarin sopimuksen välimieskäsittelyssä 27. lokakuuta, joten tulevaisuuskin on enemmän ja vähemmän kysymysmerkkien alla: Bertuzzista kun voi tulla kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti.

Pelaaja oli joukkueensa viime kauden toiseksi paras pistemies, kun hän takoi 71 ottelussa kelvolliset tehot 21+27=48 (-23). Tällä kaudella Detroit ei tule yltämään taalaliigan pudotuspeleihin.