Edmonton Oilersin 25-vuotias hyökkääjä Colby Cave menehtyi tasan vuosi sitten yllättävään aivoverenvuotoon. Eilen vietettiin muistotilaisuutta kuolleelle pelaajalle.

Koronarajoitusten vuoksi Edmonton-pelaajat osallistuivat tapahtumaan verkon välityksellä. Tunteellisen tilaisuuden jälkeen heillä oli vielä ottelu Calgary Flamesia vastaan. Alunperin päivän piti olla vapaa koko joukkueelle, mutta NHL muutti otteluohjelmaa.

Edmontonin kapteeni Connor McDavid puhui harvinaisen suoraan ottelun jälkeen. Herrasmieskiekkoilija on yleensä harkitun maltillinen ja korrekti puhrissaan.

– Meiltä pyydettiin aika paljon, olla sellaisessa tilaisuudessa, muistaa joukkuekaveriamme, nähdä mitä heidän koko perheensä käy läpi ja sitten meidän odotetaan suoriutuvan sinä iltana. En ole ihan varma, mitä liiga oikein ajatteli, McDavid sanoi.

Edmonton hävisi ottelun 0-5.