Pistemiehet Pekka Rinne ja Eeli Tolvanen kyykyttivät NHL-mestaria – ”Erityinen tapaus”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin pienen pieni haave NHL:n pudotuspelipaikoista elää edelleen, kiitos joukkueen viime yön 4-1-voiton. Jalkoihin jäi hallitseva mestari Tanmpa Bay Lightning pelissä, jossa Eeli Tolvanen (1+0), Erik Haula (0+1) ja jopa Pekka Rinne (0+1) nousivat tehoille.

– Kaikki tietävät, että käymme kovaa kamppailua. Tämä oli iso voitto. Kaikki asiat vaikeutuvat pelejä hävitessä. Tämä oli tosi iso voitto, kun otetaan huomioon, että Tampa on yksi sarjan parhaista joukkueista. Voitto voi antaa meille buustia ja energiaa jatkoon, maalivahti Rinne hehkutti NHL:n nettisivuillla.

Suomalaiskonkari valittiin ottelun kakkostähdeksi, eikä lainkaan suotta. Rinne otti Predsin maalilla miehekkäät 38 torjuntaa.

– Pelasimme puolustusalueella todella hyvin. Äijät vain ilmeistyivät ja tekivät töitä kovasti. Tämä oli tiimityötä, Nashvillen hanat avannut Tolvanen puolestaan iloitsi.

Predatorsin luotsi John Hynes ylisti Rinteen henkistä kanttia.

– Se on erittäin vaikuttavaa.

– On tärkeää, että Rinne on joukkueessamme ja mukana varsinkin, kun kokoonpanossa on paljon nuoria.

– Rinne on erityinen tapaus.

Suomalaispelureista vihtiläinen Tolvanen on summannut 20 ottelussa saldon 6+3=9 (-5), Rinteelle pikkumustat puolestaan ovat tarttuneet 89,9 prosentin varmuudella. Nashvillen ero jatkopaikkaan sen sijaan on kahdeksan pinnaa.