Ennen NHL-kauden alkua ennakoitiin siellä täällä, että kesän 2019 Stanley Cup -mestari St. Louis Blues yltää läntisessä konferenssissa aivan sen kärkipäähän. Nyt joukkue ei kuitenkaan ole lähelläkään terävintä kärkeä, sillä Blues keikkuu vasta neljäntenä, kuusi pinnaa kolmospaikkaa perässä.

– Jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa tässä liigassa. Anaheim Ducks on käynyt läpi vaikean vaiheen ja onnistui yllättämään meidät. Olisi ollut suurempi huolenaihe, jos emme olisi laittaneet heille kampoihin. Taistelimme kovalla asenteella, Bluesin hyökkääjä Brayden Schenn totesi NHL:n suomenkielisillä sivuilla viitaten joukkueen edelliseen peliin, jonka Ducks voitti 4-1.

Arizona Coyotes piinaa tasapisteissä viidennellä sijalla, Los Angeles Kings kyttää viiden pinnan päässä kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Kymmenestä edellisestä pelistä St. Louis on voittanut vain kaksi.

– Tehoja on kaivettava esiin, ja meidän on tiedostettava se, että maalinteko vaatii joskus kolhuja ja kipua. Mitä enemmän olemme valmiita ottamaan iskuja vastaan, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on voittaa, Blues-pakki Torey Krug kommentoi.

Toki fakta heikoista tuloksista huolimatta on se, että tällä hetkellä Blues on menossa jatkoon.

– Laukausten laadussa on tällä hetkellä paljon parantamisen varaa. Lisäksi emme tunnu saavan riittävästi tilanteita vastustajan maalille. Kuulostaa kliseiseltä, mutta kiekkoa on toimitettava tehokkaammin maalille, äskettäin Ducksin maailmanmestaripakki Jani Hakanpään kanssa tapellut hyökkääjä Schenn tuumi.