Liiga joutui jo tinkimään runkosarjan ottelumääristä, kun Helsingin IFK, SaiPa ja KooKoo joutuivat kaikki karanteeniin.

Naisten lentopallon Mestaruusliigan suurimman mestarisuosikin LP Kangasalan kauden päättyminen koronakaranteeniin kesken välieräsarjan muistutti Liigaa vaanivasta urheilullisesta katastrofista. Vastaavaan ei Liigalla ole varaa.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I Järvelä vahvisti Helsingin Sanomille, että Liiga on suunnitellut kuplaolosuhteita välierävaiheesta alkaen.

Tällä tiedolla Liigan pudotuspelit eivät ainakaan ala kuplasta.

Kupla suojelee terveyttä ja urheilua

Järvelä kertoi samassa haastattelussa, että mikäli kesken pudotuspelien joukkueissa ilmenisi tartuntoja, tartuntatautilääkärin asettamaan karanteeniin joutunut joukkue joutuisi luovuttamaan ottelusarjan.

Lienee melko selvää, että kuplaolosuhteissa tartuntojen välttäminen on huomattavasti helpompaa verrattuna paikkakuntien välillä kiertävään pudotuspelijärjestelmään.

Urheilullisesta ratkaisusta tulee todennäköisempi.

On kyse myös kaikkien liigajoukkueissa työskentelevien terveysturvallisuudesta. Kukaan ei halua nähdä enää Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virran esimerkin mukaista tehohoitotaistelua.

Kuplaolosuhteissa sekä pelaajien, että toimihenkilöiden terveysturvallisuus on normaaleja pudotuspeliolosuhteita parempi. Eivätkä joukkueissa työskentelevät ihmiset levitä tautia muualle väestöön.

Kuplalla vältetään mainehaittoja

Pelkästään pelien jatkumista voi olla vaikea perustella kiristyvien rajoitustoimien keskellä. Jos liikkumista aletaan rajoittaa, voi tavallisesta ihmisestä tuntua hurjalta joukkueiden lähes päivittäinen matkustaminen yli maakuntarajojen.

Varsinkin, kun matkustamista voidaan välttää luomalla kupla.

Kun matkustaminen saattaa yhä vaikeammassa tilanteessa aiheuttaa mainehaittoja, kuplan rakentaminen saattaisi nostaa Liigan esiin erityisen vastuullisena esimerkkinä.

Rakensimme kuplan, vaikkei sitä meiltä vaadittu.

Sirkushuveja kotikatsomoihin

Kuplapudotuspeleissä piilee mahdollisuus tarjota ennennäkemätöntä herkkua kiekkofaneille. Keväällä NHL:ssä nähdyt pudotuspelit tarjosivat kansalle herkkua aina kokonaiseksi päiväksi (Suomessa yöksi).

Katsojat ovat kritisoineet normaalitilanteessa Liigaa, kun sen pudotuspeleissä kaikki otteluparit on pelattu pääsääntöisesti päällekkäin. Nyt yhdessä paikassa pelattavissa otteluissa päällekkäisyyden vaaraa ei olisi.

Kun yleisöä on turha tämän kauden aikana enää odottaa katsomoihin, olisivat kuplapudotuspelit mahdollisimman hyvä päätös Liiga-kaudelle myös kiekkofanien kannalta.