Vaasan Sport tiedotti perjantaina solmineensa jatkosopimukset hyökkääjien Jesse Paukun ja Jonne Virtasen kanssa. Paukun sopimus on kaksivuotinen, kun taas Virtasen paperi yksivuotinen.

33-vuotias Virtanen on pelannut tällä kaudella Sportin riveissä 35 ottelua tehopistein 4+7=11. Liigan kulttihahmoksi noussut ”Mosterimonni” on joutunut olemaan viime aikoina sivussa peleistä hänen perheeseen tulleen koronavirustartunnan takia.

Paukku on noussut tällä kaudella Sportin kärkimiesten joukkoon. 26-vuotias joensuulainen on tehnyt 49 ottelussa komeat tehopisteet 10+18=28.

Sportin tiedote:

Joensuun pommittaja Jesse Paukku saapui Vaasaan jo keväällä 2017 – käynnissä on neljäs kausi kotkapaidassa ja pelejä on kertynyt yli 200. Paukku tunnetaan työteliäänä pelaajana, joka viihtyy myös fyysisessä pelissä ja jakaa mielellään painavia taklauksia. Kehityskäyrä Vaasassa on ollut tasaisen nousujohteinen ja tällä kaudella se on realisoitunut myös pisteiden valossa. Kaksivuotisen jatkon tehnyt Paukku pelaa uransa tehokkainta kautta ja pisteitä on kertynyt 49 otteluun mukavat 10+18.

– Paukulla on menossa huippukausi ja hienoa nähdä, että hän on pystynyt kantamaan vastuuta myös tuloksentekoyksikössä. Jesse on todella monipuolinen pelaaja, joka on pelannut hyvin roolissa kuin roolissa viimeisten kausien aikana, toteaa Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Monsterimonni Jonne Virtanen tuli Vaasaan hakemaan uuden alun liigauralleen ja sen hän on myös tehnyt. Enemmän fyysisenä pelaajana tunnettu Virtanen löysi nopeasti hyvän rytmin Paukun ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålbergin kanssa – kolmikko kantoi tulosvastuuta varsinkin alkukauden peleissä, jolloin Jonne kantoi myös parhaan pistemiehen kultaista kypärää.

– Virtanen on tärkeä liideri kopissa ja näyttää johtajan esimerkkiä myös kentällä. Alkukausi oli erinomainen, nyt kevätkaudella on ollut erilaisia haasteita, jotka alkavat olla takanapäin. Molemmilla oli selkeä halu jatkaa yhteistyötä ja hienoa nähdä Jonne Sportissa myös ensi kaudella, sanoo Jämsä.