Viime vuosina NHL:n surkeimpien joukkueiden kastiin vajonneen Anaheim Ducksin riveissä puhaltavat uudet tuulet, kirjoittaa ESPN:n Greg Wyshynski.

NHL-toimittajan mukaan seuran päätös nostaa molemmat superlupauksensa, Trevor Zegras sekä Jamie Drysdale NHL-rosteriin kielii siitä, että toimistolla on vihdoin päätetty uuden ajan olevan käsillä. Wyshynskin arvion mukaan seura olisikin luopumassa siirtotakarajalla tai viimeistään kauden jälkeen useista pitkäaikaisista runkomiehistään.

– Seurassa on valtavasti töitä tehtävänä, ja siihen sisältyy puolustuksen uusiksi laittaminen. Ainakin Josh Mansonin aika seurassa on kypsä. Hänellä on osittainen siirtopykälä ja vielä yksi kausi 4,1 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävästä sopimuksesta jäljellä. Tässä on sauma muutokseen, Wyshynski näkee.

Myös hyökkäyksen puolella saatetaan nähdä muutoksia.

– GM Bob Murray kuuntelee tarjouksia Rickard Rakellista, jolla ei ole siirtopykälää ja jonka sopimusta on jäljellä yksi kausi 3,78 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Wyshynskin mukaan Ducksin olisi laitettava nyt pakettinsa totaalisen uusiksi. Tähän toimittajalta löytyy parikin radikaalia ehdotusta.

– Heidän pitäisi rehellisesti sanottuna repiä joukkue palasiksi. Minulle se tarkoittaisi myös Hampus Lindholmin kauppaamista kesällä sekä maalivahti John Gibsonista luopumista joko siirtotakarajalla tai viimeistään offseasonilla, toimittaja lataa.

Näiden nimien lisäksi myös pitkäaikainen kapteeni Ryan Getzlaf saanee lähteä seurasta kauden jälkeen, jolloin miehen nykyinen jättisopimus umpeutuu.