Anaheim Ducksin synkkä kausi jatkui varhain torstaiaamuna Suomen aikaa, kun joukkue menetti 3-0-johtonsa ja kärsi lopulta voittolaukausten jälkeen 3-4-tappion Arizona Coyotesille.

NHL:n läntisen divisioonan jumbojoukkueen riveistä löytyy kuitenkin myös eräs vähemmän otsikoissa ollut suomalaisonnistuja, kevään 2019 maailmanmestari Jani Hakanpää.

28-vuotias Hakanpää ei loista pistetilastoissa, mutta hoitaa puolustajan perustehtävät todella varmasti ja on saavuttanut luottopelaajan aseman kokoonpanossa. 20 ottelussa jääaikaa on tullut keskimäärin reilut 18 minuuttia ja pakin plus/miinus-saldo (+3) on joukkueen paras.

Coyotesia vastaan Hakanpää luuti Ducksien ykköspakkiparissa yhdessä Cam Fowlerin kanssa saaden peliaikaa yli 22 minuuttia (22.24), toiseksi eniten joukkueesta Fowlerin (25.56) jälkeen.

Suomalainen avasi kamppailussa myös NHL-kauden pistetilinsä kirjauttamalla syöttöpinnan Maxime Comtois’n avauserän lopulla iskemään 1-0-osumaan.

Pinna tuli vähäeleisesti kiekkoilun lainalaisuuksia noudattamalla, kun Hakanpää yksinkertaisesti toimitti kiekkoa maalille.

Tilanne on nähtävissä alla olevalta videolta noin kohdasta 0.26 alkaen.