Mikä kuti! Liigan pistelinko Arttu Ruotsalaisesta tuli ensimmäinen AHL:n alkaneella kaudella osunut suomalaispelaaja

© Kuva: Getty Images

Oululaislähtöisestä Liigan teholinko Arttu Ruotsalaisesta tuli lauantaiyönä alkaneen AHL-kauden 2020-21 ensimmäinen maalinteossa onnistunut suomalaispelaaja. Hyökkääjä osui kerran Rochester Americansille pelissä, joka päättyi niukkaan 2-3-tappioon.

Utica Comets voitti Kole Lindin kahden maalin turvin. Ilveksessä alkukaudesta vain 19 pelissä hämmästyttävät tehot 16+11=27 latoneen Ruotsalaisen 2-3-kavennus ylivoimalla antoi joukkueelle toivoa, mutta päätöserän puolessa välissä syntynyt häkki ei lopulta riittänyt voittoon.

Joukkue hehkutti maalipyssyn suoraan syötöstä lähtenyttä kutia Twitter-tilillään.

Suomalaispelaaja valittiin kauden avauksessa kakkostähdeksi heti Lindin jälkeen. Ruotsalaisen kanssa Rochesterissa pelaa Oskari Laaksonen, joka tuli alkukaudesta tutuksi Pelicansista. Kummankin herran tehotilasto näytti nollaa, mutta suomalaisten välisen laukaisutilaston vei Ruotsalainen luvuin 3-0.

Vaikka Ruotsalainen poistui Liigasta aikapäiviä sitten, keikkuu hän maalipörssissä edelleen kakkosena ja pistepörssissäkin nelosena.