Oululaislähtöisestä Liigan teholinko Arttu Ruotsalaisesta tuli lauantaiyönä alkaneen AHL-kauden 2020-21 ensimmäinen maalinteossa onnistunut suomalaispelaaja. Hyökkääjä osui kerran Rochester Americansille pelissä, joka päättyi niukkaan 2-3-tappioon.

Utica Comets voitti Kole Lindin kahden maalin turvin. Ilveksessä alkukaudesta vain 19 pelissä hämmästyttävät tehot 16+11=27 latoneen Ruotsalaisen 2-3-kavennus ylivoimalla antoi joukkueelle toivoa, mutta päätöserän puolessa välissä syntynyt häkki ei lopulta riittänyt voittoon.

Joukkue hehkutti maalipyssyn suoraan syötöstä lähtenyttä kutia Twitter-tilillään.

Rochester Americans

@AmerksHockey
We got @ArttuRuotsalain with a laser kind of shot! 😍

🚨 Ruotsalain
🍎 @raasmusaasplunf
🍏 @jbryson_18

Reilut 170 senttinen ja päälle 80 kiloinen pelaaja sai hehkutuksia myös AHL-joukkueen luotsi Seth Appertilta Buffalo Hockey Beatin jutussa.

– Pidämme hänestä paljon. Tarkoitan siis, että mistä en pitäisi hänessä? Hän pelasi alivoimaa, torjui laukauksia ja otti aloituksia, AHL-debytanttia ylistettiin.

– Siihen on syynsä, miksi hän on sylkenyt maaleja. Laukaus on erityinen, ja odotin sitä, Ruotsalaista palopostiksi – pieneksi, mutta jykeväksi – kuvaillut valmentaja jatkoi.

– Hänen tarvitsee olla kova kiekolla, hänen täytyy karvata, hänen täytyy olla ilkeä.

Sekin miellytti luotsia, että Ruotsalainen on osoittautunut pelaajaksi, jolle yhtä asiaa ei tarvitse opettaa miljoonaan kertaan.

Suomalainen ei itse puolestaan ollut täysin tyytyväinen AHL-debyyttiinsä.

– Suurimmat asiat olivat puolustusalueen pelaaminen ja aloitukset. Olin aika huono aloituksissa tänään.