AHL-joukkue Rochester Americansin suomalaispelaajat Oskari Laaksonen, Arttu Ruotsalainen ja Ukko-Pekka Luukkonen ovat saaneet kaudelleen farmiliigassa kovan alun.

Laaksonen on joukkueensa ykköspistemies, kun kahden pelin saldo on 0+3=3 (+2). Ruotsalainen seuraa kolmosena saldolla 1+1=2 (-1), ja pelaaja on takonut pisteille kummassakin matsissa.

Luukkonen puolestaan torjui joukkueelleen kauden avausvoiton torstain vastaisena yönä ensimmäisessä ottelussa tulleen tappion perään. Tuossa kamppailussa maalilla torjui Dustin Tokarski.

Rochester-luotsi Seth Appert oli kommentoinut kaikkien suomalaisten kauden alkua äskettäin buffalolaismedioille. Twiitit esille nosti WGR 550 -niminen Twitter-tili.

– Edellinen peli oli Laaksoselta hieno. Hän auttoi meitä saamaan kiekkoa hektisille alueille maalintekopaikkojen rakentelussa, luotsi muotoili vapaasti käännettynä.

– Ruotsalainen on tehnyt todella hyvää työtä mennäkseen sinne, missä tapahtuu. Hän ei pyöri pelin ulkopuolella. Hän on ollut tehokas ja kilpailullinen kahdessa pelissä, ja hän on auttanut luomaan hyökkäyspeliä. Hänen uransa on saanut upean alun.

– Luukkosella oli hyvä startti edellisessä pelissä. Luukkonen pelasi hyvin ja auttoi meidät voittoon, peli oli hyvä häneltä.

Näet twiitit oheisesta ketjusta rullaamalla sitä alemmas.

WGR 550

@WGR550
#Amerks head coach Seth Appert (@SethAppert) joins Howard and Jeremy next on the @WestHerr hotline after he earned his first AHL win last night over the Syracuse Crunch! Tune in:

>>radio.com/wgr550/listen<<

Rochesterin paras pistemies Laaksonen nakutti Liigan Pelicansissa alkukaudesta 20 pelissä tehot 4+8=12 (-3), Ruotsalaisen saldo Ilveksen 19 ottelussa oli tolkuton 16+11=27 (+10). Tuo saldo oikeuttaa edelleen pistepörssin kärkipäähän.

Luukkosen hyppysiin pikkumustat puolestaan tarttuivat TPS:n maalilla 13 matsissa 90,8 prosenttisesti päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,52.