Arizona Coyotesilla ja sen maalivahti Antti Raannalla ei ollut mikään vahvin mahdollinen suoritus yöllä, jolloin Colorado Avalanche marssi joukkueiden kohtaamisessa voittoon luvuin 6-2.

Suomalaisvahti torjui koko ottelun ottaen 35 torjuntaa 40 mahdollisesta. Coloradon suomalaisten ilta sen sijaan oli nappisuoritus, sillä kolmosketjun laituri Joonas Donskoi summasi tehot 1+1 ja Mikko Rantanen saldon 0+2.

Joukkueet ovat äärimmäisen tasaisessa läntisessä divisioonassa sijoilla neljä ja kuusi, Coloradon sijoitus ensiksi mainittuna. Sekä voitto että tappio olivat kummallekin toisia peräkkäin.

– Mielestäni pelasimme kovasti tänä iltana. Sen ylläpitäminen oli vaikeaa, koska Colorado on hyvä porukka, Yotes-luotsi Rick Tocchet pyöritteli seuran kotisivuilla.

– (Nathan) MacKinnonin ketju on erittäin lahjakas – se on yksi liigan parhaista trioista, luotsi jatkoi kehuen kolmikkoa Gabriel Landeskog (1+0) – MacKinnon (1+0) – Rantanen.

Nousiaisten timantin syötöistä ensimmäinen johti Landeskogin tekemään voittomaaliin – ja se maali oli historiallinen. Ruotsalainen jakaa nyt Avsin seurahistoriassa maalipörssin kolmossijaa yhdessä Peter Forsbergin kanssa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Gabriel Landeskog scored his 202nd career goal to move into a tie with Peter Forsberg (202) for third place in @Avalanche team history. #NHLStats: nhl.com/stats/skaters?…

Coyotesin ruotsalaispelaaja Oliver Ekman-Larssonin mukaan joukkueen on kokoonnuttava yhteen, jotta kahdesta tappiosta päästään yli.

– Minun mielestä olemme pelanneet hyvää jääkiekkoa viimeiset kolme-neljä peliä, mutta emme kuitenkaan ole pelanneet standardiemme mukaan.

– Meidän kaikkien on oltava parempia, minä mukaan lukien, Clayton Keller jatkoi.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Pian painettava hätänappulaa? NHL:n suomalaisjoukkue täysin kujalla – sai karmean löylytyksen: ”On aika katsoa peiliin”

Liigassa hurjaa tuhoa tehneestä pakista tuli 28. NHL:ssä maalannut suomalainen – pitkä kuivakausi poikki: ”En aio valehdella – tuntui todella hyvälle”

Komea häkki! Suomalaispelaaja nousi NHL-joukkueen matkaan – mutta jatkoikin vakuuttavaa tehoiluaan AHL:n puolella

”Oli kovaa aikaa” – Rasmus Ristolainen palasi askiin NHL:ssä ja kellotti heti hirmuminuutit