Huh, mitä loistoa! Liigassa alkukaudesta ihastuttanut suomalaistrio säkenöi nyt samassa pohjoisamerikkalaisjoukkueessa – maalivahdille yöllä tolkuton kasa torjuntoja

© Kuva: Getty Images

Rochester Americansin suomalaisnippu Ukko-Pekka LuukkonenOskari LaaksonenArttu Ruotsalainen (kuvassa) on saanut AHL-kaudelleen valtavan upean alun. Joukkue tuhosi viime yönä Cleveland Monstersin 7-3 oltuaan avaustauolla tappiolla tukalasti 0-2.

Sekä Pelicansissa alkukauden pelannut Laaksonen että Ilveksessä liitänyt Ruotsalainen syöttivät yhden Rochesterin maalin. Suomalaispelaajien tehotilastot olivat epäkohtia, sillä pakin saldo oli -2 ja hyökkääjän -1. Sinivalkoisten pelaajien lisäksi miinukselle jäi ainoastaan pakki Jacob Bryson (-2).

Luukkonen puolestaan joutui maalilla täysin absurdiin iltapuhteeseen venyttyään pikkumustan tielle häkellyttävät 43 kertaa.

Laaksosen koko kauden saldo on 0+4=4, ja sillä irtoaa pistepörssin 22. sija. Ruotsalaisen tehot ovat 1+2=3, ja sijoitus 34:s. Mainittakoon, että pakkien pistepörssissä suomalaispuolustaja Laaksonen on jaetulla kakkossijalla, pakkien syöttöpörssissä irtoaa jaettu kärkipaikka.

Laaksonen nakutti Liigan Pelicansissa alkukaudesta 20 pelissä tehot 4+8=12 (-3), Ruotsalaisen saldo Ilveksen 19 ottelussa oli tolkuton 16+11=27 (+10). Tuo saldo oikeuttaa edelleen pistepörssin kärkipäähän.

Luukkosen hyppysiin pikkumustat puolestaan tarttuivat TPS:n maalilla 13 matsissa 90,8 prosenttisesti päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,52.

Joukkue on nyt kerännyt kolmesta pelistä neljä pinnaa.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️