Vancouver Canucksin Tyler Myers kohautti Suomen aikaa perjantaiaamuna, kun hän kolasi Montreal Canadiensin Joel Armiaa ylävartaloon joukkueiden välisessä kohtaamisen loppuhetkillä pisteiden kohtalon ollessa jo selvä.

Habsin Armia oli iskenyt ennen niittiä tehot 2+2=4, ja taulussa oli tuolloin tilanne 3-6, mutta Myers antoi palaa kohtuuttoman kovaa. Suomalaispelaaja kärsi aivotärähdyksen.

NHL tiedotti nyt nettisivuillaan suorastaan mykistävästä uutisesta: Armian Winnipeg Jets -aikojen joukkuekaveri ei saanut taklauksesta kakkua pelin peliä. Kurinpitopäätös kertoi, että töötti suuntautui suomalaisen rintaan ja olkapäähän, ei kuulemma kupoliin. Lisäksi tiedotteessa kerrottiin, että taklaus oli suoritettu sääntöjen mukaan.

Ei olisi ihme, jos joku Habs-pelaaja hakisi Myersin seuraavassa pelissä valsseille, ja ottaisi oikeuden omiin käsiin. Se tuskin on Armia, vaikka raameja (191cm, 96kg) häneltäkin löytyy. Canadiensin valmentaja Claude Julien sanoi viikonlopun lehdistötilaisuudessa, että ”joukkueen pitää tehdä, mitä pitää”.

Aivotärähdyksen takia sivuun joutunut Armia on takonut tällä kaudella viidessä pelissä tehot 2+3=5 (+6).

Canadiens ja Canucks kohtaavat tällä kaudella jo kolmannen kerran ensi yönä kello 02 alkaen.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Kaapo Kähkönen sai NHL:ssä yllättävän sauman – ja torjui taas vakuuttavasti päästämättä maaliakaan: ”Minusta tuntui todella hyvältä, tämä oli hyvä juttu”

Jopa lähelle nollapeliä! Ykkösvahdin paikkaa havittelevalle Kevin Lankiselle mielettömällä tavalla NHL-uran avausvoitto – ”Vau! Tuntuu hyvältä”