Toimittajalta neronleimaus: Olisiko tässä osuva lempinimi kansallissankari Roni Hirvoselle?

© Kuva: Getty Images

Suomelle välieräpaikan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ratkaisseen Roni Hirvosen voittomaali ja sitä seurannut 3-2-tulos on puhuttanut jääkiekkomaailmassa paljon.

Jos puhuttivat peli ja maali kiekkopiireissä, niin nyt lähti laukalle parisenkymmentä sekuntia ennen pelin päätöstä voittomaalin sivaltaneen Hirvosen nimikin.

Kun hyökkääjän varannut Toronto Maple Leafs jakoi Twitter-tilillään videon maalista kehuen pelaajan temppua viimeisen minuutin sankariteoksi, kehitteli toimittaja Adam Kimelman Hirvoselle varsin osuvamman nimen: Roni Hero-vonen.

Hero on englantia ja tarkoittaa sankaria.

Maali oli Ässissä pelaavalle sentterille kisojen ensimmäinen, ja sitä kautta varmasti erityisen maukas. Toisaalta samalla Hirvosen koko turnauksen saldo on komea 1+4=5 (+5). Viimeiset kuukaudet ovat olleet 18-vuotiaalle pelaajalle juhlaa, sillä Toronto varasi pelaajan taalaliigaan syksyllä kakkoskierroksella numerolla 59.