Ruotsalaislehti Aftonbladet on kirjoittanut järkyttävästä ja samalla koskettavasta, SHL-joukkue Leksandin pakki Lucas Nordsäterin kohtaamasta tapauksesta.

Pelaaja oli kotonaan, kunnes joku koputti ovea. Oven takana oli siihen kontaten tullut Håkan Akol, joka ei tahtonut pysyä pystyssä millään. Nordsäter oli soittanut välittömästi apua, kun sekavan tilanteen avunpyytäjä oli hukannut puhelimensakin.

Kyse oli siitä, että Akolin kaulavaltimo oli revennyt. Vaikka pelaajan kotiovella oli kyse sekunneista ja tilanne oli oikeasti kriittinen sekä varmasti ihmeellinenkin, piti Leksand-puolustajan koittaa pysyä rauhallisena – ja pitää Akol hengissä.

Vuonna -98 syntynyt peruspakki ei halunnut ottaa tapauksesta liikaa kunniaa. Hän kertoi olevansa erittäin iloinen siitä, että avunpyytäjä saatiin sairalaan, ja että kaikki meni hyvin. Apua pyytänyt pystyy nyt kävelemään.

– En tunne olevani sankari, yritin vain tehdä parhaani. Ymmärrän nyt, että tilanne oli erittäin paha. Ambulanssikuski äitini on selittänyt, mitä tapahtui ja kuinka tärkeää hoito oli.

Nordsäter on pelannut tällä kaudella SHL:ssä 23 peliä pistein 1+0=1 (-5). CHL:ssäkin yhden ottelun pelannnut pakki debytoi Ruotsin pääsarjassa kaudella 2016-17.