Aleksi Saarela ei pelaa NHL:ssä kaudella 2020-21.

Florida Panthersin GM Bill Zito kertoi lauantaina seuran lehdistötilaisuudessa, että hän on keskustellut asiasta suomalaishyökkääjän agentin kanssa, joka on kertonut pelaajan haluavan pelata koko kauden Suomessa.

Saarela saapui aiemmin Lukkoon toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, josta hänen oli tarkoitus lähteä Pohjois-Amerikkaan sen jälkeen, kun jatkosopimus syntyy ja NHL-leiri alkaa. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt.

Panthers omistaa myös HIFK:ssa pelaavan Henrik Borgströmin NHL-oikeudet. Hyökkääjän tilanne on kuitenkin erilainen kuin Saarelan, sillä molemmat osapuolet ovat päättäneet yhdessä, että Liigassa pelaaminen on hyvä vaihtoehto.

Liigassa Saarela pelaa isossa roolissa Lukossa. Tällä kaudella 19 ottelussa on syntynyt komeasti 18 (12+6) tehopistettä.

George Richards

@GeorgeRichards
#FlaPanthers GM Bill Zito said he spoke to agent of Aleksi Saarela and he basically just wanted to stay in Finland - where he’s having a good season. Henrik Borgstrom a different story although Panthers are happy he’s playing in Finland. Did not rule out either coming back later.