NHL:n arvostetuimpiin sisäpiiritoimittajiin lukeutuva Darren Dreger nosti TSN:n tuoreessa Insider Trading -jaksossa pöydälle varsin maukkaan skenaarion, jonka mukaan Pittsburgh Penguinsin pelaajistossa saattaisi tapahtua isojakin muutoksia jo tämän kauden jälkeen.

Mikäli Penguins päätyy Chicago Blackhawksin tavoin jonkinasteisen uudelleenrakennuksen aloittamiseen, saattavat joukkueen pitkäaikaiset megatähdet olla Dregerin mielestä hyvinkin kauppatavaraa parin seuraavan kauden aikana.

– Mikäli Pens ei selviydy pudotuspeleihin tai menesty siellä, saattaa ilmassa olla potentiaalia isolle muutokselle. Jos uusi seurajohto ilmoittaa haluavansa uudistaa joukkuetta, on Penguins organisaationa velkaa Sidney Crosbylle, Jevgeni Malkinille ja jossain määrin myös Kris Letangille sen suhteen, että he käyvät ainakin keskusteluja näiden kanssa seuran tulevaisuuden tiimoilta.

– Malkinille on tämän kauden jälkeen vuosi sopimustaan jäljellä, mutta haluavatko nämä pelaajat, varsinkin Crosby, jahdata mestaruutta toisaalla, vai onko heille tärkeää päättää uransa Penguinsissa? Kuvitelkaa, mikäli tämä kolmikko olisi saatavilla (siirtomarkkinoilla) lähitulevaisuudessa, Dreger spekuloi.

Koko tähtikolmikko on edustanut Penguinsiä koko tähänastisen NHL-uransa ajan ollen voittamassa joukkueessa kolmea Stanley Cup -mestaruutta.