Näin pienestä se voi olla kiinni – asiantuntijalta oiva huomio Suomen kultahaaveet romuttaneesta takaiskusta

© Kuva: Getty Images

Suomen nimenomaan joukkuepelaamisen näkökulmasta kenties paras suoritus ei riittänyt voittoon ja finaalipaikkaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun USA juotti Nuorille Leijonille tappion karvasta kalkkia varhain tiistaiaamuna.

Kaksi kertaa tappioasemasta rinnalle noussut Suomi huipensi toisen kirinsä nelisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta vielä tämän jälkeenkin Yhdysvallat onnistui iskemään itsensä ohi. Arthur Kalijev iski verkot tötterölle ja Suomen pronssiotteluun b-pisteiden välistä parhaalta paikalta digitaalien näyttäessä aikaa 58.44.

Jääkiekko-osaaja, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Artturi Lehkosen isä Ismo Lehkonen kommentoi takaiskua Twitter-tilillään asiantuntevasti. Maali syntyi lopulta pienen yksityiskohdan seurauksena.

– Kuten olen usein todennut, en ole tässä tapauksessa polvipeiton kannalla! Toinen tapa ois: Ota yks-kaks terävää potkua ja mailapaine, eli lapa lapaa vastaan! Lehkonen kirjoitti.

Topi Niemelä oli tilanteessa myöhässä minimaalisen vähän, mutta valitettavan riittävästi. USA:n ykkösketjun laituri Kalijevin kiskaisu painui vastustamattomasti yläpönttöön ohi maalivahti Kari Piiroisen.

Sen takia Suomi pelaa loppiaisyönä MM-pronsseista Venäjän kanssa. Nuorten Leijonien turnauksen viimeinen ottelu alkaa kello 00.30.