Kenestä uransa lopettaneen tähtivahti Corey Crawfordin korvaaja? Suomalaisnimi ehdokaslistan kärjessä

© Kuva: Getty Images

NHL:n kaksinkertainen Stanley Cup -mestarivahti Corey Crawford ilmoitti lauantaina yllättäen uransa päättymisestä, mikä toi samantien säpinää NHL:n siirtohuhurintamalle.

Koko uransa Chicago Blackhawksia edustanut Crawford solmi offseasonilla kaksivuotisen sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa, joskin konkarivahdin tuore lopettamispäätös jättää Devilsin pahaan välikäteen.

Seuran uskotaankin etsivän parhaillaan kuumeisesti toista maalivahtia 24-vuotiaan Mackenzie Blackwoodin aisapariksi. Ainoa potentiaalinen yhä vapailla markkinoilla oleva nimi on viime kauden 27 ottelustaan vain kaksi voittoa napannut Jimmy Howard, jonka parhaat vuodet ovat auttamatta kaukana takana.

The Athletic nostaa esille myös Arizona Coyotesissa kakkosvahdin asemaan jämähtäneen Antti Raannan, joka voisi helposti kantaa päävastuun Devilsin maalilla Blackwoodin tai nyt kakkosvahdin rooliin nousseen Scott Wedgewoodin sijaan.

The Athleticin mukaan Coyotes voisi luopua Raannasta pilkkahintaan, onhan sillä kolmosvahtinaan mitat täyttävä NHL-mies Adin Hill. Raannan nykyinen sopimus kattaa vielä alkavan kauden. Raumalaisen sopimuksen cap hit -lukema on 4,25 miljoonaa dollaria.

Toiseksi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi sivusto nostaa Toronto Maple Leafsin siirtolistalle asettaman Michael Hutchinsonin, joskaan lähinnä farmiliigoja urallaan kolunnut kanukki ei ole millään mittarilla täysin uskottava NHL-tason maalivahti.

Vegas Golden Knightsin Marc-Andre Fleuryn siirtoon The Athletic ei sen sijaan jaksa uskoa. Fleuryn siirron esteeksi nousevat korkean palkan (7 miljoonaa dollaria kaudessa) lisäksi miehen sopimukseen kirjattu osittainen siirtopykälä.