Jääkiekkopomolta uskomattomia juttuja – lyttäsi elinkeinon toteuttamisen: ”Maailma on tulessa ja ihmisiä kuolee, mutta me taistelemme jatkaaksemme pelaamista”

© Kuva: Getty Images

Ruotsalaisella jääkiekolla pyyhkii nyt olosuhteet huomioon ottaen niin hyvin kuin itse asiassa pyyhkiä voi. Mediat kirjoittivat viime marraskuussa, että maan kiekko sai hallitukselta tukea 19 miljoonaa euroa.

Potista pääsarja SHL sai reilut 10 miljoonaa euroa, ja isoimpien sarjojen yheispotti oli kaikkiaan lähes 18 miljoonaa euroa. Osa tuesta meni myös lapsille ja junioriseuroille.

Jääkiekko, elinkeinotoiminta, on huomioitu maassa – toisin kuin monessa muussa valtiossa – mutta SHL-joukkue Malmön urheilupomo Patrik Sylvegårdille ei tämä ei tunnu riittävän. Hän arvostelee pelaamista, ihmisten elinkeinoa kovin sanoin.

– Maailma on tulessa ja ihmisiä kuolee, mutta me taistelemme jatkaaksemme jääkiekon pelaamista, pamppu lataa SVT:n mukaan.

Terveys toki on arvoista tärkein, mutta jotenkin jossittelu menneisyyden, mutta etenkin tulevaisuuden suhteen kuulostaa tässä elämäntilanteessa sellaiselta asenteelta, mikä mahtaa ajaa ihmisiä entistä tukalampaan rakoon.

SHL:ssä kymmenentenä oleva Malmö lyö pelinsä säppiin toviksi. Seurassa ei ole positiivisia tartuntoja nimeksikään, mutta lääkärin mukaan pian niin voi olla.

Edessä on silti nyt erityisen huikea sesonki, sillä koronavirustilanteen lisäksi Ruotsissa jännitettä lisäävät pelillisestä näkökulmasta pian edessä olevat nousu- ja putoamiskamppailut. Vain luoja tietää, mitä yllätyksiä yllätysten talvi tuo eteen.

Terveys toki on arvoista tärkein, mutta jotenkin jossittelu menneisyyden, mutta etenkin tulevaisuuden suhteen kuulostaa tässä elämäntilanteessa sellaiselta asenteelta, mikä mahtaa ajaa ihmisiä entistä tukalampaan rakoon.

– Skånessa tautiin sairastuu päivittäin satoja ihmisiä ja meillä on piirissämme tovereita sekä sponsoreita, jotka ovat olleet huonossa ja hapessa. Osa on menehtynyt. Sen takia on tärkeää, että yritämme hoitaa kaiken mahdollisimman hyvin.

Elämän on jatkuttava niin normaalisti kuin se mahdollista on.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta