Nashville Predatorsin Juuse Saros oli suomalaisten ykkösnimi lauantain ja sunnuntain välisen yön NHL-kierroksella. Nuorten maailmanmestari otti häikäisevät 42 torjuntaa, kun Preds kellisti Columbus Blue Jacketsin 5-2.

Saroksen iltapuhde oli läpi pelin tiukka. Ensimmäisessä erässä koppeja kirjattiin tilastoihin 14 kappaletta, toisessa 13 ja kolmannessa jopa 15.

– Juuse otti muutamia oleellisia torjuntoja, Predatorsille viidennen maalin tehnyt kolmossentteri Colton Sissons sanoi The Starin mukaan.

– Hän oli uskomaton tänään.

Se oli yllättävää, ja toisaalta toki vain muodollisuus, ettei Sarosta valittu ottelun tähdistöön lainkaan.

– Meillä oli 25 maalintekopaikkaa, Blue Jackets -luotsi John Tortorella kuittasi.

Nashville aloitti kautensa vahvasti, kun se kaatoi Columbus Blue Jacketsin ensiksi 3-1 ja sitten 5-2. Kaksinkertainen MM-hopeamitalisti kirjautti kauden avauksessa torjuntaprosetit 96,7, toisen pelin tilasto näytti vieläkin häikäisevämpiä lukemia 95,5.

– Minusta tuntuu hyvältä. Kauden alku on ollut hyvä kahden voiton myötä. Tietysti lyhyessä ajassa tulee vielä paljon pelattua, joten pitää yrittää keskittyä siihen, että parantaa jokaiseen peliin joka päivä, leijonavahti itse muotoili.