Entinen NHL-superlupaus siirtyy Euroopan kaukaloihin – ”Samaa tasoa kuin 5-6 miljoonaa tienaavat NHL-tähdet”

© Kuva: Getty Images

NHL-seura New York Islandersin entinen ykkösvaraus, ongelmapelaajaksi monien papereissa ristitty Josh Ho-Sang debytoi tänä viikonloppuna SHL-seura Örebron riveissä, jonka kanssa mies solmi hiljattain loppukauden kattavan lainasopimuksen.

Neljä kautta Islandersin ja farmiseura Bridgeport Sound Tigersin väliä sahannut 24-vuotias Ho-Sang tunnetaan yhtenä tämän päivän lahjakkaimmista pelaajista, joiden NHL-läpimurto on syystä tai toisesta jäänyt tekemättä.

Sportsnetille radio-ohjelmaa juontava ja Ho-Sangin jo tämän nuoruusvuosilta tunteva Anthony Stewart ei voi ymmärtää sitä, ettei lahjakas kanadalaishyökkääjä ole onnistunut murtautumaan isoon rooliin NHL-tasolla.

– Hän on top 6 -tason NHL-talentti. Olen nähnyt hänet jäällä 5-6 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavien NHL-tähtien kanssa, jotka pelaavat vastuurooleissa hyvissä seuroissa. Hän on aivan yhtä lahjakas kuin nämä kaverit, Stewart väittää.

Ho-Sangin odotettiin vaihtavan maisemaa viime offseasonilla, mutta Isles-GM Lou Lamoriello päättikin tarjota rajoitetulle vapaalle agentille perussopimusta pitääkseen miehen oikeudet seurassa. Pelaaja ei kuitenkaan saanut lopulta lainkaan kutsua Islandersin harjoitusleirille, vaan hänet lainattiin loppukauden ajaksi Ruotsiin.

Stewartin mukaan Ho-Sangin tapauksessa on kyse siitä, että tämä kuuluu ns. uuteen sukupolveen pelaajia, joita on mahdotonta työntää samaan muottiin muiden kanssa.

– Voin kertoa, että tulossa on 30 muutakin Joshin tapaista pelaajaa. He ovat uskomattoman lahjakkaita – he laittavat persoonansa peliin ja esittelevät elämäänsä sosiaalisessa mediassa. Kysymykseni Islandersille sekä muille seuroille kuuluukin: ovatko seurat valmiita heidän kaltaisilleen persoonille? Seurat ja liiga sanovat haluavansa muuttua. Selvä, todistakaa tämä sitten, Stewart lataa piikin seurojen suuntaan.

– Antakaa hänelle 30 ottelua top 6 -roolissa, Islandersissa tai jossain muussa seurassa, ja hän tulee tekemään tulosta. Siitä ei ole epäilystäkään, Stewart päättää.

Ho-Sangin rooli NHL:ssä on toistaiseksi jäänyt minimaaliseksi. Taituri on iskenyt 53 ottelussa tehot 7+17=24. AHL:n puolella nuorukainen on takonut 178 peliin tehot 30+93=123.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta