Carolina Hurricanesin suomalaispelaajat Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat tehneet itsensä kansalle tutuksi pelaajina, jotka tuntuvat löytävän toisensa kaukalossa vaivatta koko ajan.

Viime kaudella veijarit tehoilivat niin, että Ahon saldo oli Carolina paras 38+28=66. Kun Teräväinen seurasi kakkosena lukemalla 15+48=63, osoittivat suomalaiset aiheuttavansa jatkuvasti harmaita hiuksia vastustajille. Kummatkin pelasivat 68 peliä, eli pistekeskiarvo oli lähes pinna per ottelu.

Suomalaispelaajista Ahon pistemäärästä viisi (4+1) syntyi alivoimalla, Teräväinen tehoili neljä (1+3) alivoimapinnaa. Jääkiekkotoimittaja Arpon Basu oli muistuttanut Twitter-tilillään eräästä ällistyttävästä faktasta.

Tilastojen mukaan Teräväisen xGF%-lukema, eli maaliodottama alivoimasta puhuttaessa oli viime kaudella häikäisevä 40,64, Ahon tilasto näytti numeroita 38,63.

Nämä meinaavat siis suomeksi sanottuna sitä, että pelaajat ovat luoneet alivoimalla lähes saman verran paikkoja kuin vastustajat. Luku 50 meinaisi sitä tismalleen.

– Tämä räjäyttää tajuntani joka kerta, kun näen tuon, toimittaja veisteli kuvan oheen.

Suomalaiset ovat tälläkin kaudella saaneet jo tehotilastonsa auki. Laituri Teräväinen iski kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa pinnat 0+2=2 (+1), sentteri Ahon saldo on toistaiseksi 0+1=1 (+1). Alivoimalla kaksikko ei ole tehoillut – vielä.

LUE MYÖS:
Maailmanmestari Eetu Luostariselta mieletön NHL-kauden avaus: Uran ensimmäinen häkki toi voiton – ”Rakastin hänen pelaamistaan”