Armahdus! Liiga tiedottaa: Viime kauden ”pahis” selvisi tällä kertaa ilman pelikieltoa

© Kuva: Juha Tamminen

KooKoo-puolustaja Martin Berger ei saa pelikieltoa 30.joulukuuta pelatussa Ässät–KooKoo-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Berger taklasi ottelun toisessa erässä ajassa 32.32 Ässien Jasse Ikosta ja Liigan tilannehuoneen tarkastettua tapahtuneen asetti sarjan päävideotuomari sen kurinpitokäsittelyyn, koska hänen mukaansa tilanteesta olisi tullut määrätä ottelurangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Liigan kurinpitodelegaatio näki kuitenkin asian toisin.

– Taklaus suuntautuu ylöspäin, mutta se ei ole tehty hyppäämällä: Bergerin luistimet ovat jäässä kontaktihetkellä ja irtoavat jäästä vasta kontaktin jälkeen. Käytössä olevista videoista ei pysty toteamaan, tapahtuuko taklauksessa kontaktia taklattavan pelaajan päähän. Videoiden perusteella taklauksen voima kohdistuu joka tapauksessa valtaosin taklatun pelaajan vartaloon. Näillä perusteilla kurinpitodelegaatio ei pidä taklausta ottelurangaistusta edellyttävänä taklauksena, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Ottelun tuomaristo ei tuominnut tilanteesta rangaistuksia, eikä Ikonen loukkaantunut.

24-vuotias Berger oli Liigan viime kauden jäähykuningas kerättyään 46 ottelussa peräti 183 rangaistusminuuttia. Sesongin mittaan turkulaislähtöinen puolustaja oli osallisena useammassakin kohutilanteessa.

Tällä kaudella toiminta kaukalossa on ollut ainakin toistaiseksi huomattavasti rauhallisempaa, sillä kasassa on 19 ottelun jälkeen ”vain” 38 jäähyminuuttia.