Venäjän rajua doping-sanktiota kevennettiin hurjasti, mutta tämäkään ei tunnu riittävän – maan maalivahtilegenda heittäytyi marttyyriksi: “Ihmisoikeuksien loukkaus”

© Kuva: www.atlant-mo.ru

Venäjä sai kansainväliseltä urheilun vetoomustuomioistuin CAS:lta tuomion, jonka mukaan maa ei saa kilpailla kansainvälisissä urheilutapahtumissa kahteen vuoteen. Aiemmin tuomio oli neljä vuotta. Pannan taustalla on valtiojohtoinen dopingohjelma.

Sanktion myötä maan kulttuurin toivotaan muuttuvan, ja Venäjällä on esimerkiksi manipuloitu dopingnäytteitä härskisti.

Venäläiset eivät voi pitää maatunnuksia esillä tulevan kauden vuoden aikana kansainvälisissä urheilutapahtumissa, eikä Venäjä myöskään voi toimia isäntänä näissä. Puhtaat urheilijat voivat osallistua tapahtumiin, mutta eivät maatunnusten kanssa.

Vaikka sinänsä raju tuomio lyheni neljästä kahteen, jaksetaan Venäjällä heittäytyä marttyyriksi. Entinen maalivahti Vladislav Tretjak avautui pannasta venäläiselle Championatille oikein urakalla.

– Totta kai tämä on väärä päätös. Mitähän seuraavaksi? Tämä on ihmisoikeuksien loukkaus, jos henkilöltä estetään pääsy johonkin maahan. Olenko minä tehnyt jotakin väärää? Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallituksen jäsen pauhasi.

– Ehkä saamme maiden hallituksilta kutsuja eri kisoihin. Uskon, että valkovenäläishallitus kutsuu meidät, Tretjak viittasi ensi kevääksi Latvialle ja Valko-Venäjälle suunnitelluihin MM-kekkereihin.

Tretjakin on ilmeisesti erottava IIHF:stä, eikä hän siis Venäjälle lätkäistyn päätöksen takia voi osallistua esimerkiksi MM-kisoihin.

Toisaalta samalla merkit viittaavat nyt siihen, että Venäjä voisi sittenkin järjestää vuoden 2023 miesten ja U20-nuorten MM-kisat.

– Venäjälle rakennetaan upeaa stadionia. Olemme pistäneet rahaa ja sopineet asioista vuoden 2023 MM-kisojen sponsoreiden kanssa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.