Erikoinen liigasyksy 2020 on päättynyt, ja huomenna alkaa matka kohti kevättä vuoden 2021 ensimmäisellä päivällä. Kun Liigassa ei pelata vuodenvaihteen ympärillä, on nyt hyvä spekuloida syyskauden floppipelaajilla – eli tässä jutussa käymme läpi päättyvän vuoden syyskauden pahimmat pettymykset.

Lista on kasattu ennen joulua, eli 27.-30. joulukuuta pelattuja otteluita ei ole otettu huomioon.

Lähimmät uhkaajat: 8. Mikko Lahtela (HPK), 7. Frans Tuohimaa (HIFK), 6. Ondrej Roman (Ilves)

5. Jarkko Immonen, JYP

> 20 ottelua, 4+5=9, -2

JYPin takavuosien kantava voima on ollut varjojen mailla koko kauden, vaikka viime peleissä tekeminen ja pistemäärä ovatkin kehittyneet aivan alkukaudesta. Upean uran tehneestä 38-vuotiaasta maailmanmestarista ja olympialaisten pronssimitalistista näyttäisi hänestäkin huokuvan itseluottamuksen puute, vaikka Immonen ei kyllä yleensä näytä millään tavalla negatiivista naamaa. JYPin seuraongelmat lienee syy ilmeiseen tuskaan.

4. Dominik Hrachovina, Tappara

> 10 ottelua, 85,90%, 3,51 maalit/peli, 1 nollapeli

Sellaista takavuosilta tuttua todellista loistoa Hrachovina ei ole väläytellyt vielä kertaakaan. Tappara on hiljalleen alkanut saada punaisesta langasta kiinni, mutta paluumuuttajalla sen pää on yhä kaukana. Päästettyjen maalien keskiarvo on hälyttävä.

3. Aatu Räty, Kärpät

> 6 ottelua, 2+0=2, 0

Aikaisemmin NHL:n seuraavan varaustilaisuuden jopa ykkösnimeksi arvioidun pelaajan syksy ei lähtenyt Liigassa lentoon, eikä vakipaikkaa Kärpistä ole irronnut. Miehen status on sellainen, että myös nuorten MM-kisakoneesta putoaminen kertoo pelaajan vaikeasta syksystä paljon. Ei hyvä. Ykkösvarausvuoro voitaneen unohtaa.

2. Patrik Puistola, JYP

> 20 ottelua, 2+5=7, 0

Viime kaudella neljässä eri joukkueessa pelannut hyökkääjä putosi jopa skandaalimaisesti nuorten MM-joukkueesta, eikä syksy Liigassakaan tuonut pelaajalle vielä uutta steppiä. Viime vuoden nuorten MM-kisojen tykki pelasi viime kaudella neljässä eri seurajoukkueessa, ja esimerkiksi Jukureissa hän oli paljon parempi ja vaarallisempi kuin sekavassa JYPissä nyt. Puistola ei ole vieläkään voittanut MM-tason mitalia, vaikka potentiaalia piti periaatteessa olla. Ei kiva.

1. Barrett Hayton, Ilves

> 8 ottelua, 0+4=4, -2

Jotenkin ylimielisen ja välinpitämättömän oloista. Ehkä Liiga ei napannut NHL-statuksen miestä yhtään? Hayton tuntui pikemminkin sotkevan kuin auttavan tupsukorvia. Juhannuksen 2018 ykköskierroksen 5. varaus ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa.