NHL:ssä edellisen kerran kaudella 2016-17 jotenkuten pärjänneen Ottawa Senatorsin leirissä uskotaan nyt ihan tosissaan kovaan menestykseen. Joukkueen omistaja Eugene Melnyk näkee Ottawa Sunin haastattelun mukaan, että joukkue voisi voittaa pian jopa Stanley Cupin. Sens ei ole voittanut tuota koskaan.

– Olemme käännekohdassa. Meillä alkaa olemaan sellainen joukkue, jolla uskoakseni voi voittaa. Olemme joukkue, joka haluaa olla kaupoilla aktiivinen myös ostajana – ei pelkästään myyjänä.

Senators on hankkinut riveihinsä lähimenneisyydessä esimerkiksi maalivahti Matt Murrayn, puolustaja Erik Gudbransonin sekä hyökkääjät Jevgeni Dadonovin ja Alex Galchenjukin.

Lisäksi Sens sai napattua syksyn draftista peräti kolme pelaajaa ykköskierroksella: Hyökkääjä Tim Stützlen joukkue varasi kolmosena, pakki Jake Sandersonin vitosena ja hyökkääjä Ridly Greigin 28:ntena. Senators siis on nyt saanut armopaloja paljon.

– En tullut Ottawaan aikoinaan vain ollakseni mukana, puuhailemassa ja ollaksemme kilpailukykyisiä.

– Jos en uskoisi Stanley Cupin voittamiseen, olisin lähtenyt vetämään ja nopeasti. En olisi koskaan ryhtynyt omistajaksi, ukrainalaiskanadalainen liikemies latasi.

Joukkue on yltänyt seitsemän edellisen kauden aikana kahdesti pudotuspeleihin. Keväällä 2017 se pelasi jopa konferenssifinaaleissa, joissa Pittsburgh Penguins oli parempi voitoin 4-3.