Jääkiekon Slovakian pääsarjassa nähtiin keskiviikkona kummallinen tapaus DVTK:n ja Detvan välisen koitoksen jälkeen. Jälkimmäinen voitti selvästi 4-0 ja pelin jälkeen yhteen ottivat voittaneen joukkueen luotsi, slovakialainen Ernest Bokros ja DVTK:n kanadalainen Dave Allison.

– Olen kokenut kandalaisluotsien ylimielisyyden ja nöyryyttämisen etenkin MM-kisoissa. Sitä oli taas havaittavissa, Slovakian useita eri ikäkausijoukkueita luotsannut Bokros sanoo ensiksi Sport.sk-sivustolle.

Kanadalainen Allison ei meinannut kätellä – tai no, sen tyyppisesti onnitella koronan salliessa – pienemmän kiekkomaan eli Slovakian Bokrosia ja kumppaneita. Aiemmin joulukuun alussa Detva tuhosi DVTK:n 6-0, ja tuolloin kanadalaisluotsin käytöksessä oli havaittavissa samaa.

– Palasin nyt sitten tämän jälkimmäisen pelin jälkeen keskustelemaan hänelle ja sanoin, että jos hänellä on joku ongelma, minulle voi sanoa ihan suoraan. Tämä tapahtui tuoreeltaan ottelun jälkeen ja tunteet olivat todellakin pinnassa, Bokros avaa.

– Minä en anna kenenkään nöyryyttää meitä. Olen muuten kokenut suomalaisluotsi Tomek Valtosen samantyyppisen käytöksen. Kun hävisimme hänen Michalovcelle, onnittelimme heitä. Mutta kun me voitimme, Valtonen kääntyi ympäri ja lähti pois, luotsi väittää.

Kun Bokros nyt sitten palasi tämän tuoreimman kohtaamisen jälkeen Allisonin luokse, oli piru irti totaalisesti. Luotsit olivat lähestulkoon kiinni toistensa klyyvareissa, mutta järjestyksenvalvojat ja tuomarit saivat riitapukarit kuriin pelaajien seuratessa tilannetta montut ammollaan kaukalossa.

– En salli ylimielisen ja turhautuneen kanadalaisen loukata, häpäistä tai nöyryyttää meitä, tai slovakialaista jääkiekkoa yleensäkään.

4-0 voittanut Detva oli ottelussa aikalisän lopussa johdettuaan kamppailua selvästi.

– Jos joku pitää sitä loukkaavana, se on sen asia, enkä välitä siitä. En todellakaan tiedä, mikä sai Allisonin käyttäytymään nähdyllä tavalla.

– Luettelin tapahtuneet asiat pelin jälkeen pöytäkirjaa varten. Allison hyökkäsi suusanallisesti meitä vastaan. Kerroin ymmärtäneeni heidän turhautumisen huonon tuloksen jälkeen. Menimme pelin jälkeen bussiin ja lähdimme kotiin.

Slovakialainen Detva on maan 12 joukkueen pääsarjassa kuudentena ja unkarilainen DVTK kymmenentenä.