Ilveksessä lainalla pelaava NHL-lupaus Barrett Hayton on saanut syksyllä isosti rapaa niskaan otteidensa takia siellä täällä. Arizona Coyotesin kanadalaispelaaja on takonut kahdeksassa pelissä vaisut tehot 0+4=4 (-2).

Pelaajan on sanottu heikentäneen Roby Järventien ja Matias Maccellin otteita. Lisäksi sekä keskellä että laidassa viihtyvän hyökkääjän on väitetty laiskottelevan jäällä, eikä häntä joidenkin mukaan kiinnosta liigakiekko tuon taivaallistakaan.

Ilveksessä uraa tehnyt Jarkko Näppilä ottaa kantaa taalaliigassa kaikkiaan 23 ottelua pistein 1+3=4 (-1) pelanneen Haytonin tekemiseen Twitter-tilillään.

– Ilveksen pelejä seuranneet tuntuvat melko paljon arvostelevan Haytonin otteita. Mikäli tolppiin kolisseet laukaukset olisivat menneet sisään, häntä pidettäisiin Ilveksen Theoren Fleurynä. Nyt pelaajana, joka luuli tulleensa kaljaliigaan. Ei luullut, uransa kauteen 2015-16 lopettanut Näppilä lataa.

Kun alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on laukonut kahdeksassa pelissä 38 kertaa, voitaneen hänellä sanoa ainakin nälkää riittäneen illasta toiseen.

Jyväskylässä nykyisin opiskeleva Näppilä pelasi itse Liigassa seitsemällä kaudella 247 runkosarjan peliä tehoin 12+37=49 (-34). Viiden pudotuspelikevään saldo oli 20 ottelua pistein 0+2=2 (+1).