Entiseltä NHL-ykkösvaraukselta huima arvio Jesse Puljujärvestä: ”Olin samassa tilanteessa”

© Kuva: Juha Tamminen

NHL:n vuoden 1983 varaustilaisuuden ykkösvalinta, Tampa Bay Lightningin entinen GM ja nykyinen NHL-agentti Brian Lawton tunnustaa olevansa suuri Jesse Puljujärven kannattaja.

Lawton näkee, että Puljujärvellä on ensi kaudella mahtava mahdollisuus vakuuttaa Edmonton Oilersin uusittu seurajohto.

– Hän pääsee raikkaaseen ympäristöön, sillä Oilersilla on uusi GM ja uusi päävalmentaja. Uskon, että se auttaa häntä paljon. Hän meni Eurooppaan ja teki kovaa töitä pelaamisensa kehittämiseksi. Mielestäni se on fantastista, Lawton ylisti Oilers Now (630 CHED) -radiolähetyksessä.

Ykkösvarauksen tuottamiin odotuksiin nähden vaatimattoman NHL-uran pelannut Lawton myöntää samaistuvansa korkealla varatun Puljujärven tilanteeseen.

– Puljujärvestä kuuluu analyysejä, että hänen peliälynsä ei ehkä olekaan niin hyvä, kun moni olisi toivonut tai odottanut. Se voi olla totta, mutta NHL:ssä pelaamisen yhteydessä täytyy puhua itseluottamuksesta – varsinkin, jos olet korkea NHL-varaus. Tiedän tämän, koska olen itsekin käynyt saman (kuin Puljujärvi), Lawton kertoo.

Puljujärven pelaaminen Liigassa on myös vakuuttanut kokeneen kiekkovaikuttajan.

– On hyvä, että hän meni Eurooppaan kehittämään maassa ollutta itseluottamustaan. Hän on pelannut Suomen sarjassa mahtavasti. Odotan jo todella innolla, kuinka hän tulee pärjäämään NHL:ssä päävalmentaja Dave Tippettin käsittelyssä, tai GM Ken Hollandin kanssa käydyistä keskusteluista. Ehkä voimme nähdä, kun hän muuttaa alussa olevan tarinansa narratiivin, eli pelaisi pitkän uran NHL:ssä. Olen todella innoissani Jessen puolesta! Lawton hehkutti.


PÄIVÄN VIHJE: PELICANS – LUKKO

Pärjääkö Pelicans kärkimatsissa ilman Liigan parasta hyökkääjää?