Liiga-mestaruutta HPK:n väreissä keväällä 2019 juhlinut maalivahti Antti Karjalainen siirtyi syyskuussa Mestiksen Kajaanin Hokkiin.

Kainuusta kotoisin olevalla Karjalaisella on allaan lievästi sanottuna vaikea kausi, kun HPK-paidassa tuli vastuuta koko sesongin aikana vain kolme ottelua.

Jo joukkuetreeneistäkin oli kertynyt pitkä tauko ennen Hokkiin siirtymistä.

– Oli tosi mahtava päästä treenaamaan takaisin joukkueen kanssa. Oli kuitenkin ollut jo pitkä pätkä ilman joukkuetreeniä: kesän ja alkusyksyn treenailin yksin, Karjalainen toteaa Hokin nettisivulla.

Karjalainen lisää myös, ettei päässyt käymään jäällä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

– Oppi arvostamaan enemmän jokapäiväistä joukkuetoimintaa, kun oli tuollainen pidempi tauko. Kun pelit tuli vielä päälle, niin nehän on vielä mukavampi juttu, Karjalainen iloitsee.

11 pelaamassaan ottelussa 25-vuotias Karjalainen on esiintynyt vähintäänkin edukseen. Veskarin torjuntaprosentti 92,42 on koko sarjan kolmanneksi paras.

Edelliset pelinsä Kainuussa hän pelasi kymmenen vuotta sitten Sotkamon Kiekon junioreissa ennen siirtymistään Ilveksen C-junioreihin.

– On ollut mukava palata Kainuuseen. Tässä kymmenen vuoden aikana on päässyt käymään aika vaihtelevasti, välillä on päässyt käymään kesäisin ja jouluja olen päässyt viettämään täällä. Kesken kauden ei ole tullut hirveästi täällä päin Suomea vierailtua, Karjalainen toteaa ja jatkaa:

– Olen viihtynyt tosi hyvin. Tutut ympyrät sinänsä, mutta mikäs täällä on ollessa. Täällä on hienoa luontoa ja enemmän rauhaa saatavilla kuin isommissa kaupungeissa.