Vegas Golden Knights nimitti seuran historian toisen päävalmentajansa menneellä kaudella. Vuonna 2017-18 debytoinut Knights antoi kenkää Gerard Gallantille viime tammikuussa. Gallant oli vienyt Vegasin finaaleihin asti, mutta heikko alkuvuosi sinetöi kanadalaisvalmentajan kohtalon. Hänen tilalleensa palkattiin kilpakumppani San Josesta, niin ikään lähtöpassit saanut Peter DeBoer.

DeBoerin palkkaaminen ei saanut täyttä hyväksyntää jokaiselta joukkueen pelaajalta. Laitahyökkääjä Alex Tuch muistelee Spittin’ Chiclets -podcastissa, miten asia kerrottiin.

– Olimme muistaakseni juuri Ottawassa. Olimme pelanneet Buffaloa vastaan ja meille ilmoitettiin, että joukkuepalaveri pidetään heti aamupalan jälkeen, Tuch aloittaa.

– Ei kait siinä mitään, odotimme pientä nuhtelua siinä kohtaa, emme olleet pelanneet hyvin. Ensimmäiseksi sisään tuli McPhee (George) ja McCrimmon (Kelly). Sen jälkeen aloimmekin miettiä, että missä Gerard on?

– Kuvittelimme aluksi, että odotamme häntä, mutta sitten kokous aloitettiinkin. Olimme kaikki hiljaa ja sitten McCrimmon selitti, että he olivat erottaneet Gerardin. Jokainen pelaaja oli vähän järkyttynyt.

– Sitten he paljastivat, että tilalle palkattaisiin Peter DeBoer. Kaikki alkoivat vilkuilemaan toisia huoneessa ja miettimään, että ”kaiken sen jälkeen, mitä olemme kokeneet, niin palkkaamme nyt kilpakumppanin valmentajan”?

– Olimme kaikki vähän shokissa. Uskon, että olisimme saaneet kurssin korjattua entisen ryhmän kanssa. Mutta Kellylla oli kyllä sisua vetää tuo liike. Moni oli varmasti aika pettyneitä siihen päätökseen, mutta hänen mielestään tarvitsimme herättelyä.

– DeBoeriin tottumiseen kesti hetki, mutta kyllä se vaihdos auttoikin meitä, Tuch päättää.

Vegasin tie nousu kuplassa pystyyn konferenssifinaaleissa, kun Dallas Stars pudotti Knightsin viidessä pelissä.