“Tätä show’ta et halua missata” – Liigaseura mainostaa kotiotteluaan hämmentävästi strippareilla: “Tehtiin kömpelö – ei jää ymmärtämättä, että kyse on vitsistä”

© Kuva: Juha Tamminen

Lahden Pelicans on tunnettu siitä, että joukkue saattaa ponkaista otsikoihin mitä kummallisimmista syistä. Milloin valmennus poseeraa jäähallin seinässä ilman vaatteita, milloin läikkyy yli kaukalossa, milloin luotsi paiskaa vaihtoaitiosta kentälle kaiken mahdollisen, mitä voi paiskata, ja milloin joukkue liitää, vaikka alla olisi kurjimmat mahdolliset ajat seuran näkökulmasta.

Nyt talousmurheet eivät ole vaikuttaneet joukkueen tekemiseen askissa, ja huumori näyttää olevan kohdillaan muutenkin. Pelicans mainostaa perjantain SaiPa-ottelua yhdistäen pelaajiensa kasvot Magic Mike -stripparielokuvan tunnelmiin.

Mistä ihmeestä on kyse, Pelicansin viestintäpäällikkö Jesse Pyykkö?

– Tällainen läppä tuli mieleen Magic Mike ja Taikuri Ike -kombosta, mistä ajateltiin markkinointipäällikkö Samuli Kaikkosen kanssa tehdä tällainen huumorihenkinen ottelumainos. Kaikkonen on photoshop-velho, mutta tästä tehtiin tarkoituksella kömpelö, että keneltäkään ei jää ymmärtämättä, että kyse on vitsistä.

Kuvassa komeilevat kippri Hannes Björninen (jutun arkistokuvassa), NHL-laina Julius Honka, Iikka ”Ike” Kangasniemi, pitkän ajan lahtelainen Antti Tyrväinen ja tähtivahti Patrik Bartosak.

Joukkueen ja organisaation sisällä läpyskä on otettu kuulemma vastaan hyvällä huumorilla. Toisaalta ikinä ei voi miellyttää kaikkia.

– Varsinkin, jos tehdään jotain vähän räväkämpää, mutta pääasiallisesti tämä toimi juuri kuten pitikin, ja saatiin todella paljon positiivista palautetta.

Koronaviruksen piinaamassa nykyarjessa oikeastaan kaikenlainen ”terve näkyvyys” on esimerkiksi urheiluseuroille vain ja ainoastaan hyvästä. Katsomot ovat ikävä kyllä olleet tyhjillään ympäri liigakartan.

– Huumori on vaikea laji, koska se jakaa aina mielipiteitä. Meidän mielestä sen viljeleminen on kuitenkin erittäin tärkeää ja varsinkin näinä harmaina korona-aikoina koetaan, että se on yksi hyvä tapa tuoda hieman iloa ja valoa ihmisten arkeen. Se on ainakin toiminut meillä organisaation sisällä.

Pyykkö kertoo, että isossa kuvassa Pelicans haluaa olla värikäs ja rohkea organisaatio niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella.

– Ei olla ennenkään epäröity tehdä asioita uudella tavalla ja nyt meillä vallitsee taloudellisesti vaikeista ajoista huolimatta loistava ilmapiiri organisaation sisällä, mikä motivoi ja toivottavasti näkyy myös ulospäin.

Keskiviikkona Pelicans punnitsee vieraissa Ässät.