Tapparan koneet yskivät pahasti: Tiistaina lähellä täydellinen nöyryytys, luotsilta vihjaileva viesti tuomaritoiminnasta?

© Kuva: Juha Tamminen

Tapparan koneet ovat yskineet viime peleissä pahasti, kun kuudesta edellisestä pelistä se on napsinut vain neljä pinnaa. Nuo ovat tulleet kahdella voitolla ylitöiden jälkeen. Lisäksi kolmessa edellisessä ottelussa kirvesrinnat ovat päästäneet aina peräti viisi häkkiä.

Tiistaina Sportia vastaan Tappara venyi 6-5-voittoon voittolaukauksilla, vaikka päätöserän alussa se johti jo 4-1. Tapparan haittoina Vaasan reissulla oli peräti kuusi kakkosta, joista kolmannes tuli päätöserän lopulla ja jatkoajalla. Kummatkin kakkokset istui Jiri Smejkal ja ensimmäisellä näistä Tapparan omissa kolisi. Sebastian Stålbergin maali (58.11) nosti Sportin tasoihin.

Tamperelaisluotsi Jussi Tapola (arkistokuvassa) antoi pelin jälkeen Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa kenties vihjailevaa viestiä siitä, mitä hän ajatteli pelin tuomaritoiminnasta.

Tai no, jokainen tulkitkoon seuraavat sanomat ihan miten tykkää.

– Jäähyjä tuli liikaa, ne täytyy tutkia. Onneksi meillä on (erotuomarijohtaja) Rönnin Jyri, joka katsoo nämä kaikki kaksiminuuttiset tarkkaan – ne, mitä vihellettiin ja mitä olisi pitänyt viheltää. Antaa rehellisen palautteen tuomareille ja valmentajille. Se on mun mielestä hieno systeemi.

– Alivoimat olivat meille pahat paikat.

Tapparan onneksi joukkue pystyi siis kairaamaan lopulta kaksi pinnaa.

– Mietteet ovat kaksijakoiset, voitto on voitto. Teimme viisi maalia ja hienoja rankkareita.

– Aina kun on vaikeaa, se rupee vähän kipsaamaan kolmannessa erässä. Se varmasti näkyi, mutta taistelutahto ja peli olivat siellä. Uskon, että nämä kokemukset auttavat meitä tulevaisuuteen.

LUE MYÖS:
“Tätä show’ta et halua missata” – Liigaseura mainostaa kotiotteluaan hämmentävästi stippareilla: “Tehtiin kömpelö – ei jää ymmärtämättä, että kyse on vitsistä”