Onko takavuosien NHL-dynastialla käsissään todellinen timantti? ”On vaikea ennustaa, kuinka hyvä hänestä tulee”

© Kuva: Getty Images

Edellisen vuosikymmenen NHL-dynastia, kolmesti (2010, 2013, 2015) Stanley Cup-mestaruuden voittanut Chicago Blackhawks, kertoi lokakuussa faneilleen aloittavansa ainakin jonkinasteisen uudelleenrakennuksen.

Seura suunnittelee nostavansa kokoonpanoonsa useita nuoria pelaajia ja yksi mahdollinen helmi ”uudessa” Blackhawksissa saattaa ainakin seuran pelaajakehityksestä vastaavan apulais-GM Mark Eatonin mukaan olla 21-vuotias kanadalaispuolustaja Ian Mitchell.

– Ei epäilystäkään, mutta älkää ymmärtäkö minua väärin, hänellä on mahtavat kiekkotaidot: luistelu, peliäly ja kamppailullisuus. Eniten olemme kuitenkin innoissamme hänen kaukalon ulkopuolisista kyvyistään, kuten luonteesta, intohimosta, työmoraalista ja itsetietoisuudesta. Hänellä on valtava palo tulla joka päivä paremmaksi ja halu tehdä sen eteen töitä, Eaton hehkuttaa Blackhawks Talk-podcastissa.

Keväällä chicagolaisten kanssa tulokassopimuksen solminut Mitchell on pelannut kolme viimeistä kautta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n Denverin joukkueessa toimien päättyneellä sesongilla sen kapteenina.

Kanadan nuorten maajoukkueestakin tuttu Mitchell on takonut jokaisena yliopistokautenaan puolustajalle erinomaisia tehoja: 2017-18 saldo oli 41 ottelussa 2+28=30, seuraavalla sesongilla 39 ottelussa 6+21=27 ja koronaviruksen päättämällä 2019-20 -kaudella 36 ottelussa ennätyspinnat 10+22=32.

Eaton uskoo Mitchellin tappelevan tulevalla harjoitusleirillä tosissaan paikasta Blackhawks-rosterissa.

– On vaikea ennustaa kuinka hyvä hänestä tulee, koska uskon oikeasti, että vain taivas on rajana noilla aineksilla joista hänet on tehty, Eaton ylistää.

Mitchell on Blackhawksin kesän 2017 NHL-draftin toisen kierroksen varaus numerolla 57.