Ässien A-junioreissa viime kaudella pelannut Antti Tuomisto on vielä Suomessa isolle kansalla suhteellisen tuntematon nimi.

Detroit Red Wingsiin kesällä 2019 kakkoskierroksella varattu (35.) porilainen on kuitenkin noussut Pohjois-Amerikassa NHL-asiantuntijoiden tietoisuuteen huiman potentiaalinsa ansiosta.

19-vuotias Tuomisto suorastaan dominoi viime kaudella A-junioreiden sarjaa, kun 48 otteluun hän mätti puolustajalle jäätävät tehopisteet 15+34=49.

194-senttisen pakkijärkäleen taidoilla olisi voinut hyvinkin pärjätä jo Liigassa, mutta ammattilaisena pelaaminen olisi vesittänyt viime joulukuussa varmistuneen siirron Denverin yliopistoon.

The Athletic -lehden asiantuntija Scott Wheeler näkee Tuomistossa paljon potentiaalia NHL:ään.

– Olen iso, iso Tuomisto-fani. Odotan hänestä dominoivaa pelaajaa, joka pystyy pelaamaan yliopistosarjassa kaikkia pelitilanteita. Hän vain tarvitsee hieman aikaa. Raakaa potentiaalia löytyy – on kokoa, hyvä laukaus, hyvä tekniikka sekä voimakkuutta. Nyt hänen täytyy vain hioa teknisiä asioita. Kun kaikki asiat loksahteleva paikoilleen, niin mahdollisuudet ovat massiiviset. Kaikki ei kuitenkaan aina mene toivotulla tavalla, joten viestini on tämä: ”älkää kiirehtikö hänen kanssaan”, Wheeler kirjoitti kolumnissaan.