NHL:n viime kauden Stanley Cup -mestaruuden voittanut Tampa Bay Lightning liittyi taalaliigaan aikanaan syksyllä 1992.

Joukkueen kokoonpanossa ei vuosien varrella ole nähty varsinaisesti suomalaisryntäystä, sillä floridalaisjoukkueen riveissä on pelannut yhteensä vain kymmenen sinivalkoista pelaajaa.

Tampan merkittävin suomalaispelaaja on ollut joukkueessa 2013-17 kiekkoillut, nykyään Detroit Red Wingsiä edustava Valtteri Filppula, joka summasi joukkueen väreissä pelaamissaan 292 NHL-runkosarjaottelussa tehot 52+119=171.

Organisaation ensimmäinen suomalainen oli seurassa kaudella 1998-99 piipahtanut kovanaama Sami Helenius (arkistokuvassa Dallas Stars-paidassa tammikuussa 2001).

Vain neljä ottelun aika Floridassa oli romuluiselle puolustajalle myös ikimuistoinen, sillä Helenius latasi joukkueessa NHL-uransa avausmaalin.

Helenius ei totisesti tullut urallaan tunnetuksi pistenikkarina, sillä 155 taalaliigaottelun saldo oli 2+4=6. Toinen NHL-maaleista syntyi kaudella 2000-01 Dallas Starsissa.

Lightning-paidan ovat Filppulan ja Salon lisäksi pukeneet päälleen kenttäpelaajista Sami Salo, Jussi Jokinen, Sean Bergenheim, Juha Ylönen ja Janne Laukkanen. Joukkueen maalia ovat puolestaan vartioineet Antero Niittymäki, Karri Rämö ja Riku Helenius.

Lähde: NHL.com/fi