Liigajoukkue Sport saa vihdoin vivahteita normaalista arjesta, kun se pääsee korkkaamaan kauden kotipelinsä. Vaasalaiset pelasivat vieraissa peräti yhdeksän ottelua putkeen, mutta nyt koronavirustilanne on helpottanut siinä määrin, että joukkue pääsee kotiin.

Sarjan maalivahtipörssin kärkipäässä painiva kotkapaitojen Rasmus Reijola ei provosoidu, vaikka 13:nnella sijalla oleva lauma onkin joutunut kovaan rumpuun, tien päälle.

– Tässä on vähän isompia asioita ollut kyseessä kuin yhden jääkiekkojoukkueen kotipelit. Pääasia, että pääsimme kuitenkin pelaamaan. Se on hieno homma, pelaaja muistuttaa Suplan Liiga-podcastissa.

– Monissa muissa maissa sarjat eivät ole edes alkaneet tai alkaneet ja menneet paussille. Tuntuisi vähän kohtuuttomalta valittaa siitä, että ei pääse kotiin pelaamaan.

Sport keräsi yhdeksästä vieraspelistä ihan kohtalaisen hyvät 12 pinnaa. On helppoa väittää, että keikkarundi olisi voinut mennä huonomminkin.

– Muutama kilsa on istuttu bussissa. Toisaalta, kun olemme olleet reissun päällä, niin olemme hitsaantuneet hyvin yhteen joukkueena. On tässä ollut hyviäkin puolia.

Reijola itse tykitti kauden alkuun kolme nollapeliä putkeen.

– Kaikki tuntuivat ihan normaaleilta peleiltä. Jossain vaiheessa aloin kuulla siitä, että aika pitkä putki on menossa. Itse yritin lähestyä jokaista peliä ja tilannetta sillä, että torjun vain seuraavan kiekon. Jos menee asioiden edelle, niin sitten aika usein kolahtaa saman tien.

Liigaa viikonloppuna, perjantai:
HIFK-KalPa 18.30
HPK-Ässät 18.30
Jukurit-SaiPa 18.30
Pelicans-KooKoo 18.30
Sport-Kärpät 18.30
Tappara-Ilves 18.30

Lauantai:
JYP-Jukurit 17.00
KooKoo-HPK 17.00
Pelicans-Tappara 17.00
SaiPa-TPS 17.00
Sport-Ilves 17.00
Kärpät-HIFK 18.00
Lukko-Ässät 18.30