Liigan kurinpito laittoi tuulemaan: kolmelle pelaajalle kovat pelikiellot

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan kurinpitodelegaatiolla riitti paljon hommaa HIFK:n ja Kärppien lauantaisen ottelun jälkeen.  Ottelusta jaettiin kolme pelikieltoa: Libor Sulakille kahden ottelun sekä Miro Karjalaiselle ja Otto Karviselle kolmen ottelun pelikiellot.

Sulakin ja Karjalaisen pelikiellot ovat peräisin tappelusta. Tappelu oli niin sanotusti ei-spontaani, mikä katsottiin erityisen tuomittavaksi asiaksi. Karjalaisen kohdalla kurinpitohistoria toimi rangaistusta koventavana elementtinä.

Karvisen pelikielto on puolestaan seurauksena laitataklauksesta. Hän taklasi likaisesti keskialueella Rony Ahosta, joka myös loukkaantui tilanteessa.

Kolmen ottelun pelikiellot ovat pisimmät sanktiot, joita tähän mennessä on tällä kaudella annettu.